Mlada glumačka zvijezda Alex Lawther u komediji ‘Stari momci’

U glavnoj ulozi filma Stari momci (Old Boys), koji se nalazi u glavnom ZFF-ovom programu, gledamo mladog obećavajućeg glumca Alexa Lawthera. Svoju je karijeru započeo u filmu The Imitation Game, a glavnom ulogom u novijoj Netflixovoj seriji The End of the F***ing World pokazao je majstorsku glumačku vještinu. Lawther kaže da u privatnom životu nije hladan i udaljen od ljudi poput Jamesa kojeg portretira u Netflixovoj seriji, a time samo pokazuje svoj talent i mogućnost utjelovljavanja raznolikih likova. Uskoro ćemo ga moći gledati u novom filmu Freak Show, u ulozi mladića koji se odlučuje usprotiviti konzervativnim pravilima svoje škole i prijaviti se za titulu kraljice maturalne večeri.

Kao veliki obožavatelj pisca Roalda Dahla priznao je i da zna napamet cijeli film Matilda (1996.), snimljen prema Dahlovoj knjizi. Ono što ga najviše privlači tom spisatelju i njegovim djelima je spoj groteske i humora, pa takav pristup primjenjuje i u svojim ulogama. Uz to, pokušava pronaći nešto zajedničko sa svakim likom kojeg glumi da bi bolje prikazao njihovo stanje.

Stari momci je komedija koja donosi drugačiji pristup klasičnim pričama o tinejdžerima i njihovim svakodnevnim problemima i mukama. U ovoj romantičnoj komediji štreber pomaže popularnom sportašu osvojiti djevojku. Uz ljubavne zavrzlame i ostala tipična pitanja kojima se bave mladi u svom sazrijevanju, film obrađuje i temu otpora prema autoritetu.