Mladi programeri, prijavite se na radionicu Moja prva videoigra!

Kreativna dječja radionica Moja prva videoigra je namijenjena mladima u dobi od 7 do 13 godina, a njezin je cilj potaknuti polaznike da spoje svoje kreativne vještine i osnove informatičke pismenosti. U skladu s ovogodišnjim mogućnostima, radionica će se održati online. Polaznici će prvog dana dobiti upute o izradi stripa u Scratch alatu, a zatim i zadatak u kojem je potrebno samostalno osmisliti kratki strip duhovitog sadržaja te ga izraditi uz pomoć Scratcha koristeći osnovne metodologije koje se koriste u programiranju.

Scratch je alat razvijen na američkom sveučilištu MIT namijenjen djeci i početnicima. U svojoj izvedbi Scratch ne koristi kompleksnu sintaksu već posjeduje gotove elemente čijim se slaganjem kreira programski kod, što značajno olakšava usvajanje metodologije programiranja. Za radionicu nije potrebno predznanje.

Radionica će se održati u subotu i nedjelju, 14. i 15. studenog u 10 sati. Voditeljica radionice Nika Tilić diplomirala je na FER-u. Aktivno se bavi popularizacijom STEM područja te sudjeluje u brojnim aktivnostima kojima se djeci nastoje približiti ove vještine. Kako bi vaši mladi programeri sudjelovali na radionici, prijavite (ime i prezime, dob, kontakt broj roditelja) ih na e-mail industry@zagrebfilmfestival.com.