Moj prvi scenarij Prijave

Zagreb Film Festival otvara i prijavu za sudjelovanje na radionici za razvoj scenarija Moj prvi scenarij. Radionica je namijenjena filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film. Rok prijave je 20 kolovoza 2021.

Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno šest sudionika/ca radionice: dvoje iz Hrvatske, četvero iz Europe, uključujući sudionike/ce iz zemalja članica EU te zemalja članica potprograma Media.
Radionica će se održati tijekom 19. izdanja Zagreb Film Festivala.

Radionica je besplatna za sve polaznike. Stranim polaznicima bit će osiguran smještaj i putni troškovi.

Zainteresirani kandidati trebaju poslati prijavu koja će uključivati:
1. kratak životopis s osobnim podacima,
2. sinopsis,
3. scenarij ili treatment i minimalno 3 razrađene scene.

Kandidati iz drugih država svoje prijave šalju na engleskom jeziku. Projekti iz Hrvatske mogu se prijaviti na hrvatskom jeziku, no u slučaju odabira autori projekta trebaju pripremiti engleski prijevod do sredine listopada.

Rok prijave: 20 kolovoza 2021.

Prijave slati na e-mail: inja@zagrebfilmfestival.com
Rezultati natječaja bit će objavljeni početkom listopada 2021. godine.

Radionicu suorganiziraju ZFF i Društvo hrvatskih filmskih redatelja(DHFR) s ciljem praktične potpore mladim filmskim profesionalcima kroz intenzivan petodnevni rad na vlastitom scenarističkom projektu pod mentorskom palicom iskusnih scenarista.

Želimo puno sreće projektima koji su u fazi produkcije i postprodukcije te se veselimo nadolazećim prijavama za 10. izdanje radionice Moj prvi scenarij.