Do sutra

  • Ali Asgari
  • Iran, Francuska
  • 2022
  • 86'
  • Ta farda

Mlada Iranka Fereshteh naizgled vodi sasvim uobičajen život. Dok ne studira radi u tiskarskoj radnji u Teheranu i sanja o selidbi u SAD. Ali nikako ne može pronaći vremena za tečaj engleskog. Naime, Fereshteh ima tajno izvanbračno dijete. Kada njezini roditelji najave iznenadni posjet, Fereshtehina prijateljica Atefeh priskače joj u pomoć. Njih dvije kreću na odiseju gradom tijekom koje će morati pažljivo odvagnuti tko su im saveznici. Ova napeta drama čija se radnja odvija u jednom danu premijerno je prikazana na Berlinaleu, a njezin redatelj Ali Asgari ZFF-ovoj je publici poznat po svom hvaljenom filmu Nestanak (ZFF 2017.).

Titlovi: EN, HR

Ali Asgari

Nagrađivani iranski redatelj, rođen u Teheranu. Njegovi kratki filmovi Više od dva sata i Tišina (sur. Farnoosh Samadi), natjecali su se za Zlatnu palmu u Cannesu. U svom radu se bavi nesigurnim životima ljudi na marginama iranskog društva. Filmovi mu se prikazuju na festivalima poput Venecije, Sundancea i londonskog BFI-ja. Njegov dugometražni prvijenac Nestanak prikazan je u Veneciji i Torontu. Do sutra mu je drugi dugometražni film.

Do sutra

Director
Ali Asgari
Screenplay
Ali Asgari, Alireza Khatami
Cast
Sadaf Asgari, Ghazal Shojaei, Babak Karimi, Amirreza Ranjbaran, Nahal Dashti, Mohammad Heidari, Milad Moayeri, Katayoun Saleki
DOP
Roozbeh Raiga
Editing
Ehsan Vaseghi
Producer
Niki Karimi, Raphaelle Delauche, Nicolas Sanfaute, Ali Asgari, Jean-Charles Mille
Production
Silk Road Productions, Novoprod, Taat Films, Premium Films
Festivals & Awards
Berlin Int'l Film Festival

Related films