Ispod mosta, među stijenama

  • Pavle Simonović
  • Crna Gora
  • 2016.
  • 80'

Pod mostom u centru Podgorice pronađeno je truplo istaknutog člana zločinačke organizacije. Slučaj zapada inspektora Salu i njegovog partnera Ratimira. Trenutak ne može biti gori za Salu koji se bori s čitavim nizom vlastitih tegoba. U posljednje mu se vrijeme događaju izljevi bijesa, a ni mediji ga nisu zaobišli. Problemi s kreditom, vezom koja se raspada i kompliciranim slučajem kojem nikako ne uspijeva uhvatiti nit pretvaraju se u košmarni vrtlog unutar kojeg Salo pokušava zadržati prisebnost. Dok s Ratimirom obilazi grad i sklapa slagalicu zločina koji je uzbudio Podgoricu, iznenadan poziv mijenja pravila igre. Ovaj urbani triler osvojio je nagradu FEDEORA i Posebno priznanje žirija na Filmskom festivalu Herceg Novi.

Podnaslovi: EN

Pavle Simonović

Rođen 1987. u Podgorici. Diplomirao je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju. Kao asistent režije radio je na brojnim projektima, među kojima su i Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa (Nikola Vukčević, 2014.) i Život je truba (Antonio Nuić, 2015.). Ispod mosta, među stijenama njegovo je prvo dugometražno ostvarenje.

Ispod mosta, među stijenama

Režija
Pavle Simonović
Scenarij
Stefan Bošković, Sehad Čekić
Glumci
Miloš Pejović, Stefan Bošković, Jelena Đokić, Marko Baćović, Branimir Popović, Mišo Obradović, Dejan Ivanić, Ana Vučković, Radmila Škuletić
Direktor fotografije
Dušan Grubin
Montaža
Hrvoje Mršić
Producent
Sehad Čekić
Produkcija
Cut-Up
Festivali i nagrade
Herceg Novi – Montenegro Film Festival 2016 – Jury Special Mention, FEDEORA Award