Iz pozadine

  • Total Refusal (Susanna Flock, Robin Klengel, Leonhard Müllner, Michael Stumpf)
  • Austrija
  • 2022
  • 20'

– pogledajte na kinoeuropa.hr od 7. 11. u 10:00 do 12. 11. u 23:00

Iz pozadine istražuje rad i životne stvarnosti NPC-ova, likova u videoigrama kojima upravlja računalo (eng. non-player characters), a koji nastanjuju digitalni svijet poput statista, stvarajući dojam normalnosti. Pralja, konjušar, ulični čistač, stolar – svi su oni poput sizifovskih strojeva čije radne rutine i obrasci ponašanja, s greškama i kvarovima, stvaraju živopisnu analogiju rada u kapitalizmu. Film je na festivalu Vienna Shorts osvojio nagradu za najbolji zvuk, dok je u Locarnu ovjenčan nagradom za najbolju režiju i Nagradom mladog žirija.

Titlovi: EN

Total Refusal (Susanna Flock, Robin Klengel, Leonhard Müllner, Michael Stumpf)

Umjetnička pseudomarksistička skupina koja se bavi istraživanjem i provođenjem strategija umjetničkih intervencija u suvremenim videoigrama. Služi se alatima prisvajanja i prenamjene resursa igre. Njihovi su nagrađivani filmovi i performansi, između ostalog prikazani na Berlinaleu, u Locarnu, u njujorškoj MoMA-i i drugdje.

Iz pozadine

Režija
Total Refusal (Susanna Flock, Robin Klengel, Leonhard Müllner, Michael Stumpf)
Scenarij
Total Refusal
Direktor fotografije
Total Refusal
Montaža
Total Refusal
Producent
Total Refusal
Produkcija
Total Refusal
Festivali i nagrade
Vienna Shorts – Special Jury Prize for Best Sound; Locarno Film Festival – Pardi di domani Best Direction Award, Junior Jury Award

OSTALI FILMOVI IZ OVOG PROGRAMA