Prošli životi

  • Celine Song
  • SAD, Južna Koreja
  • 2023
  • 106’

Dvanaestogodišnji prijatelji Nora i Hae Sung rastaju se kada se Nora preseli s roditeljima iz Koreje u Kanadu. Dvadeset godina kasnije, Nora je udana i razvija uspješnu spisateljsku karijeru u New Yorku. Kada saznaje da Hae Sung dolazi u New York na tjedan dana, njih dvoje se nalaze. Opisivan kao spoj Prije svitanja i Raspoloženi za ljubav, ovaj melankolični romantični prvijenac kanadsko-korejske autorice Celine Song nije prestao oduševljavati publiku i kritiku od svoje premijere na Sundanceu.

Titlovi: HR, EN

Celine Song

Celine Song je južnokorejsko-kanadska redateljica, scenaristica i dramaturginja s adresom u SAD-u. Karijeru je započela u kazalištu, nakon čega se počela baviti i filmom. Njezina predstava Endlings premijerno je prikazana u Američkom repertoarnom kazalištu u Cambridgeu, a potom i u uglednom off-broadway kazalištu New York Theatre Workshop. Radila je i kao scenaristica na prvoj sezoni Amazonove serije Kolo vremena. Prošli životi njezino je debitantsko redateljsko ostvarenje.

Prošli životi

Režija
Celine Song
Scenarij
Celine Song
Glumci
Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro, Seung Ah Moon, Seung Min Yim, Ji Hye Yoon, Won Young Choi, Min Young Ahn, Yeon Woo Seo
Direktor fotografije
Shabier Kirchner
Montaža
Keith Fraase
Producent
David Hinojosa, Christine Vachon, Pamela Koffler, Khan Kwon, Yale Chasin
Produkcija
CJ ENM, Killer Films
Festivali i nagrade
Sundance Film Festival; Berlinale; San Sebastián Int'l Film Festival; Karlovy Vary Int'l Film Festival; Busan Int'l Film Festival; Sarajevo Film Festival

OSTALI FILMOVI IZ OVOG PROGRAMA