Nedjelja na 19. ZFF-u: posljednja prilika za pogledati naslove iz bogatog programa

Posljednjeg dana 19. Zagreb Film Festivala, u nedjelju, 21. studenoga, publiku očekuje niz filmskih naslova, među kojima i nekoliko pobjedničkih ostvarenja, u kinima SC, Tuškanac i Teatru &TD te Uraniji, gdje se odvija 6. izdanje KinoKino Festivala. Nedjelja ujedno pruža i posljednju priliku za pogledati filmove u online programima ZFF-a.

Dobitnik Zlatnih kolica u dugometražnoj konkurenciji, Konačna sloboda Sebastiana Meisea, na rasporedu je kina SC u 16 sati. Austrijski kandidat za Oscara, ovjenčan nagradom žirija u kanskom programu Izvjestan pogled, isprepliće osobno, senzualno i političko kroz portret nesvakidašnjeg odnosa dvojice muškaraca koji se upoznaju u zatvoru. Moćna feelgood kosovska drama koja je prošle nedjelje otvorila 19. ZFF, Košnica Blerte Basholli, moći će se pogledati na istoj lokaciji u 18:30, a uvrnuta francuska fantazija Titan Julije Ducournau na programu je u kinu SC u 21 sat.

Laureate Međunarodnog filmskog festivala za djecu KinoKino najmlađa će publika moći pogledati u Uraniji. Projekcija dobitnika nagrade profesionalnog žirija KinoKina, Sestre i njihove supermoći Silje Salomonsen i Arilda Østina Ommundsena, počinje u 11 sati, a Ulja Funk na zadatku Barbare Kronenberg, dobitnik nagrade KinoKina prema odluci dječjeg žirija, na programu je u 18 sati. Dok prvi prati epsku pustolovinu dviju sestara kroz norveške planine, protagonistica potonjega upušta se u uzbudljivu avanturu istočnom Europom kako bi vidjela pad asteroida. Kao i prethodnih dana, i u nedjelju će posjetitelji KinoKina imati priliku ocijeniti filmove te svojim glasovima odlučiti o dobitniku nagrade publike.

U kinu Tuškanac tijekom popodneva i večeri moći će se pogledati svih pet naslova iz programa Velikih 5. Uzbudljivi njemački triler o antifašističkoj mladeži A sutra i cijeli svijet Julije von Heinz na programu je u 13 sati, nakon čega u 15:30 slijedi španjolska crna komedija Veliki gazda Fernanda Leóna de Aranoe s Javierom Bardemom u još jednoj od svojih maestralnih uloga šarmantnog negativca. Britanski film o hektičnoj večeri u prestižnom londonskom restoranu, Točka pucanja Philipa Barantinija, gledamo u 18 sati, a vedru francusku socijalnu dramu posvećenu socijalističkom projektu kolektivnog stanovanja – Gagarin Fanny Liatard i Jérémyja Trouilha, u 20 sati. Nedjelju u kinu Tuškanac zaključit će u 22 sata projekcija dirljive talijanske obiteljske drame Sestre Macaluso Emme Dante.

Program Ponovno s nama završava se projekcijom u 18 sati u Teatru &TD, kada će publika moći pogledati film Amira egipatskog redatelja Mohameda Diaba, koji je prije desetak dana odabran za službenog predstavnika Jordana u kandidaturi za Oscara. Tada će gledatelji i posljednji put imati priliku svojim glasovima odlučiti o dobitniku nagrade publike u navedenom programu. Nakon toga, u 20:30 h, na rasporedu je jugoslavenski klasik Dan četrnaesti pokojnog crnogorskog redatelja Zdravka Velimirovića. Ova politička drama, koja se u službenom programu festivala u Cannesu borila za Zlatnu palmu, dio je programa Mreža festivala Jadranske regije.

Nedjelja će ujedno biti i posljednja prilika za pogledati ostvarenja u online programima ZFF-a – PLUS, Ledolomke, LUX i Festivali pod reflektorom – koji su dostupni na platformi kinoeuropa.hr. Filmovi iz programa Mreža festivala Jadranske regije također se mogu pogledati online na platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba, a filmovi iz programa Kockice za online gledanje dostupni su na croatian.film.