Nedjelja na ZFF-u

Iako je subotnjom dodjelom nagrada Festival službeno završen, zagrebačka publika i u nedjelju ima priliku pogledati nekoliko istaknutih naslova iz ovogodišnjeg izdanja i to u kinima Cinestar Branimir i novozagrebačkom MSU.

ZFF nedjelja u Cinestaru Branimir počinje u 18:30 uz njemački film Zakon zbornice redatelja Ilkera Çataka o mladoj i entuzijastičnoj profesorici kojoj sustav još uvijek nije slomio duh i koji je ovogodišnji dobitnik nagrade Zlatni bicikl u natjecateljskom programu Ponovno s nama. Prema riječima žirija, radi se o intenzivnom filmu koji gledatelja vodi kroz brojne moralne rukavce ne ostavljajući mu samo jedno rješenje.

U 20:30 u Cinestaru gledamo novi film redateljice Sofije Coppole Priscilla. Inspiriran memoarima Priscille Presley, film prati njezinu vezu s Elvisom od najranijih dana, kada ga je upoznala kao 14-godišnja tinejdžerica te se nekoliko godina kasnije i preselila na njegovo raskošno imanje. Ali nakon sna uvijek slijedi buđenje – prošavši kroz vrata Elvisova dvorca, Priscilla se našla s unutarnje strane zlatne krletke. Ovo je priča o njoj. Film je premijerno prikazan u Veneciji, gdje je glumica Cailee Spaeny za ulogu Priscille osvojila nagradu Coppa Volpi za najbolju glumicu.

Nedjeljni program u MSU počinje u 18 sati uz film iz programa Mreža festivala Jadranske regije Crni kamen, komičan je pseudodokumentarac u kojem redatelj Spiros Jacovides, putem odnosa između zaštitnički nastrojene majke i njezina sina, uspješno zaviruje pod svaki kamen temeljac suvremenog grčkog društva i izvrće ga. Crni kamen može se pogledati i online sve do 19. 11. u ponoć.

U MSU u 20 sati na rasporedu je film kanadsko-korejske autorice Celine Song  Prošli životi koji kritičari opisuju kao kao spoj Prije svitanja i Raspoloženi za ljubav, i koji je na ovogodišnjem ZFF-u oduševio zagrebačku publiku, kao što i nije prestao oduševljavati publiku i kritiku od svoje premijere na Sundanceu.