Novo izdanje popularne radionice ‘Moja prva videoigra’

U suradnji s HUB-om 385 i ove godine organiziramo radionicu Moja prva videoigra. Kreativna dječja radionica programiranja odnosno izrade prve videoigre usmjerena na mlade od 7 do 13 godina održat će se u prostorijama HUB-a 385, Petračićeva 6.

Cilj radionice je uz pomoć jednostavnih alata i unaprijed pripremljenih materijala djeci približiti ovu vještinu te ih bolje upoznati s osnovnim metodologijama koje se koriste u programiranju. Na radionici će se koristiti Scratch, alat razvijen na američkom sveučilištu MIT namijenjen djeci i početnicima. U svojoj izvedbi Scratch ne koristi kompleksnu sintaksu već posjeduje gotove elemente čijim se slaganjem kreira programski kod, što značajno olakšava usvajanje metodologije programiranja. Po završetku radionice, polaznici će samostalno izraditi jednostavnu igricu. Voditeljica radionice je Nika Tilić.

Kako bi vaši mladi programeri sudjelovali na jednom od dva izdanja radionice (u subotu, 9. 11. od 10 do 14 h ili u nedjelju, 10. 11. od 10 do 14 h) prijavite ih na e-mail inja@zagrebfilmfestival.com uz napomenu: za subotu ili za nedjelju. Potrebno je da svi sudionici na radionicu ponesu vlastita prijenosna računala, a radionica je besplatna.