Objavili smo natječaj za prijavu filmova!

Ovogodišnje, sedamnaesto izdanje Zagreb Film Festivala, održat će se od 7. do 17. studenog i već tradicionalno u svom će natjecateljskom programu predstaviti filmove novih međunarodnih i domaćih autora.

Aktualan je natječaj za prijavu filmova za natjecateljski program Festivala; rok za prijave je 12. kolovoz za međunarodnu konkurenciju dugih i kratkih filmova, odnosno 24. rujan za konkurenciju domaćih kratkih filmova, program Kockice. Filmovi u ova tri glavna natjecateljska programa konkuriraju za nagradu Zlatna kolica i novčane nagrade.

Uvjeti za prijavu filmova i online prijavnica dostupni su na linku: https://zff.hr/prijavnica-za-film/

ZFF je od samog početka programski usmjeren predstavljanju i promociji debitantskih filmova i novih autora. U glavnom festivalskom programu dosad su se natjecali redatelji poput Antona Corbijna, Stevea McQueena, Radua Judea, Xaviera Dolana, Andreja Zvjaginceva, Uberta Pasolinija, Georgea Clooneya i Alexandrosa Avranasa. Natjecateljski program Kockica najavio je i široj publici predstavio brojna nova i zanimljiva imena na domaćoj filmskoj sceni koja su kasnije prepoznata ne samo unutar nacionalne kinematografije, već i na međunarodnoj festivalskoj sceni (primjerice Hana Jušić, Barbara Vekarić, Sonja Tarokić, Tin Žanić i dr.).

I ove godine uz glavni natjecateljski program publika će moći pratiti neke stare i neke nove filmske programe (Velikih 5, Ponovno s nama, Moj prvi film), a program Industrija, posvećen edukativnim i praktičnim sadržajima, predstavit će niz radionica, predavanja, panela i drugih sadržaja namijenjenih filmskim profesionalcima, mladim filmašima i svima zainteresiranima za različite aspekte filmske proizvodnje.

Generalni pokrovitelj Festivala je Hrvatski Telekom, a financijski ga podržavaju Ured za kulturu Grada Zagreba, Hrvatski audiovizualni centar i Kreativna Europa – potprogram MEDIA. Festival organizira Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival.