VIDEO: Proglašenje pobjednika 18. ZFF-a

Nakon osmodnevnog online maratona, vrijeme je za proglašenje najboljih ostvarenja 18. Zagreb Film Festivala. Pobjednike su online na ovoj stranici te na Facebook-stranici festivala proglasili direktor ZFF-a Boris T. Matić i izvršni direktor Hrvoje Laurenta.

Članovi žirija odlučili su o nagradama Zlatna kolica u kategoriji najboljeg dugometražnog filma, najboljeg međunarodnog kratkometražnog filma te hrvatskog filma iz programa Kockice. Najboljem filmu iz programa Ponovno s nama dodjeljuje se nagrada Zlatni bicikl, a pobjednika odabire publika. Nagrade su dobila i najbolja ostvarenja iz programa festivala za najmlađe KinoKino.

Žiri natjecateljskog programa dugometražnog filma čine: slovenski redatelj i scenarist Damjan Kozole čiji je film Slovenka prikazan na više od 100 festivala, među kojima i na ZFF-u; srpska redateljica Ivana Mladenović, dobitnica Zlatnih kolica za film Ivana Grozna na prošlogodišnjem ZFF-u i slovački redatelj te scenarist Marko Škop. U žiriju međunarodnog kratkometražnog glavnog programa i programa Kockice su: hrvatski snimatelj i redatelj Rino Barbir, dobitnik Zlatnih kolica za film Druker na lanjskom ZFF-u; srpski redatelj Stefan Đorđević čiji je film Posljednja slika o ocu prošle godine osvojio Zlatna kolica u kategoriji međunarodnih kratkih te Ivan Đurović, crnogorski producent filmova i serija.