Otvoren poziv za radionicu filmske kritike u sklopu Mreže festivala Jadranske regije

Mreža festivala Jadranske regije (Sarajevo FF, FF Herceg Novi, Zagreb FF i FAF Beograd) poziva studente filmskih akademija i srodnih fakulteta koji su zainteresirani učiti o pisanju filmske kritike da se prijave na radionicu koja će se održati u okviru hercegnovskog Filmskog festivala između 1. i 7. kolovoza 2021. godine.

Prihvatit će se prijave studenata filmskih akademija, fakulteta vizualnih umjetnosti, filoloških i filozofskih fakulteta iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji bi se voljeli baviti pisanjem filmske kritike.

Zainteresirane molimo da između 6. i 19. srpnja 2021. pošalju:

  • kratku biografiju;
  • motivacijsko pismo (do 1200 znakova s razmacima; objasniti zašto vas zanima filmska kritika i navesti nekoliko novijih filmskih naslova o kojima biste pisali na radionici);
  • kritiku filma po želji (do 600 riječi).

Radionicu će voditi profesionalni filmski kritičari i autori, a sudionici će, osim mentorskog rada i predavanja, moći pratiti kompletan filmski program festivala. Po završenoj radionici najuspješniji radovi polaznika bit će predstavljeni i na ostalim festivalima iz Mreže festivala Jadranske regije.

Prijave na sljedećem linku: https://vp.eventival.com/sarajevoff/2021

Za sva pitanja možete se obratiti na kontakt: filmfestivalhn@gmail.com