Otvorene prijave za Kockice na Zagreb Film Festivalu

Najboljem filmu novčana nagrada u iznosu 15.000 kuna

 

Ovogodišnje, devetnaesto izdanje Zagreb Film Festivala održat će se od 14. do 21. studenog i već tradicionalno u svom će natjecateljskom programu predstaviti filmove novih međunarodnih i domaćih autora.

Otvoren je natječaj za prijavu filmova za natjecateljski program domaćih kratkih filmova Kockice. Kockice su nacionalni natjecateljski program kratkometražnog filma koji stavlja naglasak na nove autor/ice koji još nisu snimili dugometražni film. U programu koji postoji od samih početaka Zagreb Film Festivala premijerno su prikazana kratkometražna ostvarenja danas etabliranih hrvatskih filmaša pa se stoga Kockice smatraju jednom od najznačajnijih platformi za promociju mladih talenata u Hrvatskoj.

Ove godine uvećana je novčana nagrada te sada iznosi 15.000 kuna. Dobiva je redatelj/ica najboljeg filma uz skulpturu Zlatna kolica. Nagradu dodjeljuju Zagreb Film festival i Društvo hrvatskih filmskih redatelja.

Uvjeti za prijavu filmova i online prijavnica dostupni su ovdje.

Rok za prijave je 27. rujna 2021.

 

ZFF je od samog početka programski usmjeren k predstavljanju i promociji debitantskih filmova i novih autora. Natjecateljski program Kockica, koji sustavno promovira hrvatski kratkometražni film, upoznao je širu publiku s brojnim novim imenima na domaćoj filmskoj sceni koja su kasnije prepoznata ne samo unutar nacionalne kinematografije već i na međunarodnoj festivalskoj sceni. Među njima su, primjerice, Matija Kluković, Juraj Lerotić, Hana Jušić, Ivan Sikavica, Sonja Tarokić, Dubravka Turić, Antoneta Alamat Kusijanović i dr.

Festival financijski podupiru Ured za kulturu Grada Zagreba, Hrvatski audiovizualni centar, Potprogram MEDIA Programa Kreativne Europe, Zaklada “Kultura nova” te Turistička zajednica grada Zagreba.

Festival organizira Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival.