Otvorene prijave za natjecateljske programe ZFF-a

Ovogodišnje, dvadeset i prvo izdanje Zagreb Film Festivala održat će se od 6. do 12. studenoga i već tradicionalno u svom će natjecateljskom programu predstaviti filmove novih međunarodnih i domaćih autora.

Aktualan je natječaj za prijavu filmova za natjecateljski program Festivala; rok je 20. kolovoza za međunarodnu konkurenciju dugih i kratkih filmova, odnosno 17. rujna za konkurenciju domaćih kratkih filmova – program Kockice. Filmovi u ta tri glavna natjecateljska programa konkuriraju za nagradu Zlatna kolica i novčane nagrade.

Uvjeti za prijavu filmova i online prijavnica dostupni su ovdje.

ZFF je od samog početka programski usmjeren predstavljanju i promociji debitantskih filmova i novih autora. U glavnom festivalskom programu svoje su debitantske filmove imali Anton Corbijn, Steve McQueen, Radu Jude, Xavier Dolan, Andrej Zvjagincev i Sophia Coppola. Natjecateljski program Kockica najavio je i široj publici predstavio brojna nova i zanimljiva imena na domaćoj filmskoj sceni, koja su kasnije prepoznata ne samo unutar nacionalne kinematografije već i na međunarodnoj festivalskoj sceni (Antoneta Alamat Kusijanović, Sonja Tarokić, Juraj Lerotić, Hana Jušić, Josip Žuvan, Dubravka Turić i dr.).

Festival financijski podupiru Ured za kulturu Grada Zagreba, Hrvatski audiovizualni centar, Potprogram MEDIA Programa Kreativne Europe te Turistička zajednica grada Zagreba.

Festival organizira Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival.