Otvorene prijave za radionicu Moj prvi scenarij

Ovogodišnje izdanje Zagreb Film Festivala održat će se  6. – 12. 11. 2023. te će se u sklopu programa Industrija i ove godine predstaviti platforma za edukaciju, suradnju i umrežavanje filmskih stručnjaka u regiji.

U sklopu programa Industrije održat će se redovna radionica Moj prvi scenarij namijenjena filmašicama i filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film. Prijave za sudjelovanje su otvorene i traju do 20. srpnja 2023.

Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno šest sudionika/ca radionice: dvoje iz Hrvatske, četvero iz ostatka Europe, uključujući sudionike/ce iz zemalja članica potprograma Media (Albanija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Turska). Radionica će se održati tijekom 21. izdanja Zagreb Film Festivala.

Cilj je radionice pomoći mladim autori(ca)ma u izradi scenarija za prvi dugometražni igrani film, uz vodstvo dvojice script doctora. Uz intenzivan program praktičnog rada, s naglaskom na grupnom radu i na rješavanju problematičnih dijelova, u opuštenoj radnoj atmosferi mladim će se kolegama nastojati pomoći da što uspješnije dovrše svoje scenarističke radove.

Radionica je besplatna za sve polaznike, a stranim polaznicima bit će osiguran smještaj i putni troškovi.

Zainteresirani kandidati trebaju poslati prijavu koja će uključivati:
1. kratak životopis 
s osobnim podacima
2. sinopsis
3. scenarij ili treatment
+ minimalno 3 razrađene scene

Projekti iz Hrvatske, Bosne, Srbije i Crne Gore mogu se prijaviti na domaćim jezicima, no u slučaju odabira autori projekta trebaju pripremiti engleski prijevod do sredine listopada.

Rok prijave: 20. srpnja 2023.

Prijave slati na e-mail: infoindustry@zagrebfilmfestival.com.
Rezultati natječaja bit će objavljeni početkom rujna 2023. godine.

Radionicu suorganiziraju ZFF i Društvo hrvatskih filmskih redatelja (DHFR). U prethodnih deset izdanja radionice sudjelovalo je ukupno 60 projekata iz različitih europskih država, od čega 22 hrvatska autora/ica s projektima koji su na sigurnom putu prema realizaciji.

Želimo puno sreće projektima koji su u fazi produkcije i postprodukcije te se veselimo nadolazećim prijavama za 11. izdanje radionice Moj prvi scenarij.

Festival financijski podupiru Ured za kulturu Grada Zagreba, Hrvatski audiovizualni centar, Potprogram MEDIA Programa Kreativne Europe, Zaklada “Kultura nova” te Turistička zajednica grada Zagreba.

Festival organizira Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival.