Otvorene su prijave za radionicu ‘Moj prvi scenarij’!

Zagreb Film Festival vas poziva da se prijavite za sudjelovanje na radionici za razvoj scenarija Moj prvi scenarij. Radionica je namijenjena filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film. Rok prijave je 19. srpnja 2019. 

Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno šest sudionika/ca radionice: dvoje iz Hrvatske, četvero iz Europe, uključujući sudionike/ce iz članica potprograma Media (Albanija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Turska). Radionica će trajati 5 dana, a održat će se tijekom 17. izdanja Zagreb Film Festivala koji ove godine traje od 7. do 17. studenog 2019.

Cilj je radionice pomoći mladim scenaristima u izradi scenarija za prvi dugometražni igrani film, uz vodstvo dvojice script doctora, iskusnih scenarista i/ili redatelja. Uz intenzivan program praktičnoga rada s naglaskom na grupnom radu i na rješavanju problematičnih dijelova, u opuštenoj radnoj atmosferi mladim će se kolegama nastojati pomoći da što uspješnije dovrše svoje scenarističke radove.

Radionica je besplatna za sve polaznike. Stranim polaznicima bit će osiguran smještaj i putni troškovi. Zainteresirani kandidati trebaju poslati prijavu koja će uključivati:

1. kratak životopis s osobnim podacima

2. sinopsis

3. scenarij ili treatment + minimalno 3 razrađene scene 

Kandidati iz drugih država svoje prijave šalju na engleskom jeziku. Projekti iz Hrvatske mogu se prijaviti na hrvatskom jeziku, no u slučaju odabira, autori projekta trebaju pripremiti engleski prijevod do početka listopada. 

Rok prijave: 19. srpnja 2019.

Prijave slati na e-mail: inja@zagrebfilmfestival.com 

Rezultati natječaja bit će objavljeni krajem rujna 2019. godine.

. . . . . . . . . .

Radionica Moj prvi scenarij prvi je put predstavljena u sklopu programa Industrija koji okuplja praktične i edukativne sadržaje, na jubilarnom 10. Zagreb Film Festivalu 2012. godine, i otad je sastavni dio repertoara Industrije. Radionicu suorganiziraju ZFF i Društvo hrvatskih filmskih redatelja (DHFR) s ciljem praktične potpore mladim filmskim profesionalcima kroz intenzivni aktivni individualni rad na vlastitom scenarističkom projektu pod mentorskom palicom iskusnih scenarista, te da na što direktniji i konkretniji način podrže njihove debitantske dugometražne filmske projekte.

Tijekom prethodnih sedam izdanja radionice sudjelovalo je ukupno 42 projekta iz različitih europskih država, od čega 15 hrvatskih autora/ica s projektima koji su na sigurnom putu prema realizaciji. Do sada su u sklopu programa Zagreb Film Festivala prikazana dva filma razvijana na radionici Moj prvi scenarij; Žaba Elmira Jukića na 15. ZFF-u, te Teret Ognjena Glavonića koji je nakon svjetske premijere u sklopu programa Directors’ Fortnight filmskog festivala u Cannesu osvojio glavnu nagradu na 16. ZFF-u. Ove godine s nestrpljenjem iščekujemo Dnevnik Diane Budisavljević redateljice Dane Budisavljević koji će ostvariti svoju domaću premijeru na Pula Film Festivalu te Zbronicu Sonje Tarokić koja je trenutno u fazi postprodukcije. Želimo puno sreće projektima koji su u fazi produkcije i postprodukcije te se veselimo nadolazećim prijavama za 8. izdanje radionice Moj prvi scenarij.