Počinje naš dječji program u Uraniji!

Zagreb Film Festival započeo je krajem veljače s prikazivanjem filmova iz svoje distribucije u novootvorenoj Uraniji – prostoru kreacije na zagrebačkom Kvaternikovom trgu. U subotu, 7. ožujka, u 11 sati, projekcijom filma Moje neobično ljeto s Tess Stevena Wouterlooda, počinje pak naš program namijenjen djeci i mladima.

Moje neobično ljeto s Tess jedan je od najuspješnijih filmova za djecu iz 2019. godine koji je prikazan na više od 40 filmskih festivala. Osvojio je nekoliko nagrada za najbolji film, a upravo je nominiran za nagradu Europske filmske akademije za najbolji europski film za djecu. Film je prošle godine, svega tjedan dana nakon svjetske premijere na Berlinaleu, prikazan na KinoKino Festivalu gdje je osvojio Nagradu publike, a festival je posjetio i redatelj Steven Wouterlood.

Film donosi priču o dječaku Samu koji tijekom ljetnih ferija upoznaje neobičnu i nekonvencionalnu Tess. Kada otkrije da Tess ima veliku tajnu, njih dvoje upustit će se u neočekivanu i nezaboravnu ljetnu avanturu.

Filmski program za djecu i mlade u Uraniji održavat će se na mjesečnoj bazi, a u pripremi su i dodatni edukativno-zabavni sadržaji koji će se odvijati u travnju i svibnju.

Ulaznice za projekciju u Uraniji, 7. ožujka, možete kupiti online putem poveznice  ili pola sata prije početka projekcije. Cijena ulaznice je 20kn, a nakon projekcije djecu očekuje razgovor o filmu s voditeljicom dječjeg programa.