Postani član/ica žirija za izbor najboljeg europskog filma za mlade

Zagreb Film Festival i portal Vrti svoj.film pozivaju sve zainteresirane mlade filmofile u dobi od 12 do 14 godina da se prijave za sudjelovanje u ovogodišnjem velikom žiriju koji će činiti mladi iz cijele Europe te odlučivati o najboljem europskom filmu za mlade. Dodjelu Nagrade mlade publike već jedanaestu godinu za redom organizira Europska filmska akademija u suradnji s partnerima iz cijele Europe, a s ciljem promocije europske kinematografije i igranog filma za djecu.

Dodjela nagrada ove godine održat će se 13. studenog, a od 7. do 11. studenog održat će se online projekcije nominiranih filmova na kojima će sudjelovati odabrani članovi/ce žirija. U projektu sudjeluje više od 70 gradova iz 42 europske zemlje. Za nagradu su nominirana 3 filma: francuski film Animal redatelja Cyrila Diona, švedski film Comedy Queen redateljice Sanne Lenken i njemački film Dreams Are Like Wild Tigers redatelja Larsa Montaga. Nominirane filmove odabrao je peteročlani žiri sastavljen od članova i članica žirija prethodnih izdanja Nagrade mlade publike.

Svi zainteresirani mladi filmoljupci od 12 do 14 godina mogu se prijaviti tako da pošalju kratko motivacijsko pismo i listu 10 najdražih filmova e-mailom na: info@kinokino.hr. U prijavi je potrebno napisati kontakt roditelja ili staratelja (ime i prezime, telefon i e-mail). Prijave traju do 24. listopada, a odabrane članove žirija objavit ćemo do 28. listopada. Filmovi će biti dostupni za gledanje na VOD platformi europske filmske akademije od 7. do 11. studenog, a glasanje, razgovori o filmu i Q&A s redateljima održat će se 13. studenog.

Europska filmska akademija nastoji podržati i povezati svojih 4400 članova te slavi i promiče njihov rad. Njezini su ciljevi razmjena znanja i edukacija publike svih dobi o europskoj kinematografiji. Pozicionirajući se kao vodeća organizacija i olakšavajući ključne rasprave unutar industrije, Akademija nastoji ujediniti sve koji prate europsku kinematografiju, što svake godine kulminira Mjesecom europskog filma i Europskim filmskim nagradama, uključivanjem europske filmske baštine u svoj portfelj i širenjem svoje usmjerenosti na mladu publiku kroz Europski filmski klub.