U tijeku prijave na radionicu ‘Televizijsko pripovijedanje’

DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s DKE – Uredom MEDIA Srbije organizira radionicu Televizijsko pripovijedanje koja će se održati od 10. do 12. studenog 2019. u okviru ovogodišnjeg izdanja Zagreb Film Festivala. Radionicu će voditi iskusne stručnjakinje Hayley McKenzie i Kay Stonham iz tvrtke Script Angel.

Radionica će se ponajprije baviti televizijskim pripovijedanjem, pripremom projekata za tržište i pronalaženjem koproducenata. Televizijsko pripovijedanje uključuje evaluaciju projekta, s naglaskom na procjeni njegove prikladnosti televizijskom formatu, zatim žanr u TV serijama, razvoj likova, pokretače same priče, razlike u strukturiranju serijske i epizodne priče i njihov suodnos, ideje za daljnje sezone, mjesto i vrijeme radnje te stil i ton serije.

Radionica će uključivati sudjelovanje šest timova (tri iz Hrvatske i tri iz Srbije). Timovi podrazumijevaju sudjelovanje producenta i scenarista ili redatelja projekta.

Rok za prijavu je 31. listopad 2019.

UVJETI PRIJAVE:

‒ životopis (najviše jedna stranica)
‒ motivacijsko pismo (najviše jedna stranica)
‒ prošireni scenoslijed (treatment) od dvije do deset stranica.

Sudionici mogu dodatno poslati i scenarij prve (pilot) epizode ili predložak scena ako scenarij za prvu epizodu nije dovršen.

Prošireni scenoslijed treba uključivati:

– naslov serije
– format serije
– žanr serije
– logline
– pitch (jedna stranica)
– biografije likova
– sažetak epizoda
– ideje za daljnje sezone
– temu serije
– mjesto i vrijeme radnje
– stil i ton

Radionica će obuhvatiti kombinaciju pojedinačnih prezentacija svim timovima (detaljnija analiza pojedinačnih projekata i pružanje savjeta za njihovo poboljšanje), zajedničku diskusiju te vrijeme potrebno za razvoj svakog projekta. Službeni jezik radionice je engleski. Sudjelovanje je besplatno.

Tražene materijale na engleskom jeziku potrebno je poslati na adresu: martina.petrovic@mediadesk.hr s naznakom „Prijava za televizijsko pripovijedanje“.

Više informacija na poveznici: Kako pripremiti prošireni scenoslijed