Poziv za prijave na radionicu Ispričaj mi priču 2023.

Ispričaj mi priču intenzivna je petodnevna radionica razvoja scenarija za kratkometražni film – dio nove inicijative sajma Talents and Short Film Market (TSFM) pod nazivom Talents Generator Factory, u sklopu koje stručnjaci TSFM-a organiziraju specijalizirane radionice za pojedina područja.

Radionica usmjerena na hrvatske projekte kratkometražnog filma realizirat će se u partnerstvu Zagreb Film Festivala, najznačajnijeg regionalnog filmskog sajma za kratki film – Talents and Short Film Market, te Hrvatskog audiovizualnog centra. Održat će se u sklopu ZFF-a (6. – 10. studenog 2023.), u okviru programa Industrija, pod vodstvom dvoje iskusnih stručnjaka i suradnika TSFM-a. Cilj je radionice razvoj, povećanje vidljivosti i europski networking za hrvatske filmaše, poglavito redatelje i scenariste kratkog filma. Rok za prijave projekata na radionicu Ispričaj mi priču je subota 1. rujna 2023.

Kroz teorijsku i praktičnu obuku temeljenu na provjerenoj metodologiji, a pod vodstvom iskusnih voditelja radionice, timovi odabranih projekata razvijat će svoje kratke filmove tijekom pet dana festivala. Putem dijalektičkih materijala i komunikacije s mentorima i drugim studentima, filmašima će se omogućiti da razumiju srž svog projekta i tako ga kvalitetnije i potpunije razviju. Uzima se u obzir produkcija, izvedivost, umjetnički aspekt ali i kulturološki konteksti projekata.

Radionica se zaključuje pitchingom, a dva najbolja pitcha imat će priliku sudjelovati u drugoj radionici koja će se odvijati za vrijeme osmog izdanja TSFM-a, od 27. do 30. studenog 2023. u Torinu (Italija).

Kome je namijenjena radionica?

Radionica Ispričaj mi priču otvorena je za devet izabranih filmskih autora (redatelji, scenaristi) koji će zajedno raditi na razvoju svojih priča za kratkometražni film.

Prijaviti se mogu samo oni filmski autori koji žive ili su rođeni u Hrvatskoj.

Kada se održava radionica?

Program Ispričaj mi priču odvija se od 6. do 10. studenog 2023.

Gdje se održava radionica?

U Zagrebu, okviru Industrije Zagreb Film Festivala.

Na kojem jeziku će se održavati radionica?

Radionica će se odvijati na engleskom.

Materijali prijavljeni za selekcijski postupak moraju biti na engleskom.

Tekstualni materijali nastali za vrijeme radionice moraju biti na engleskom.

Kako se mogu prijaviti?

Prijave na radionicu Ispričaj mi priču mogu se poslati samo putem službenog obrasca za prijave koji se nalazi na sljedećem linku: https://forms.gle/noLJrLYSQZr8ZJcFA

Kada je rok za prijave?

Rok za prijave na radionicu Ispričaj mi priču je subota 1. rujna 2023.

Koji su troškovi radionice?

Za prijavu i sudjelovanje na radionici Ispričaj mi priču ne plaća se naknada.

Zagreb Film Festival će osigurati smještaj i jedan obrok dnevno za sudionike radionice.

Imate li još pitanja?

Za sve detalje obratite se na email infoindustry@zagrebfilmfestival.com.