Predstavljamo žirije 20. ZFF-a

Na nadolazećem, jubilarnom Zagreb Film Festivalu nekoliko renomiranih stranih i domaćih filmaša i stručnjaka pratit će natjecateljski program s važnim zadatkom: oni će, naime, donijeti odluku o dobitnicima Zlatnih kolica, službene nagrade ZFF-a.

O laureatu dugometražne konkurencije odlučivat će žiri koji čine Annabella Nezri, osnivačica belgijske produkcijske kuće Kwassa Films koja među ostalima stoji i iza filma Čovjek koji je prodao svoju kožu s lanjskog ZFF-ova repertoara, umjetnička direktorica Filmskog festivala u Trstu Nicoletta Romeo te poznato domaće lice s velikih platna i kazališnih dasaka, glumac Zlatko Burić koji glumi u novom, kanskom Zlatnom palmom ovjenčanom filmu Rubena Östlunda.

Pobjednike međunarodnog kratkometražnog programa i programa Kockice proglasit će žiri u sljedećem sastavku: pobjednica lanjske međunarodne kratkometražne konkurencije Marija Apčevska (Sjeverni pol), filmski redatelj Karlo Vorih, lanjski dobitnik Zlatnih kolica za najbolji film u programu Kockice (Jesen našeg ljeta), te filmski redatelj i producent Stefan Ivančić čiji producenski potpis stoji na pobjedničkom naslovu 16. ZFF-a, filmu Teret Ognjena Glavonića.