Prijavite se na novo izdanje radionice ‘Moja prva videoigra’!

U suradnji s HUB-om 385 i ove godine organiziramo radionicu Moja prva videoigra. Kreativna dječja radionica programiranja, odnosno izrade prve videoigre usmjerena na mlade od 7 do 13 godina održat će se u prostorijama HUB-a 385, u Petračićevoj 6.

Cilj je radionice uz pomoć jednostavnih alata i unaprijed pripremljenih materijala djeci približiti ovu vještinu te ih bolje upoznati s osnovnim metodama programiranja. Na radionici će se koristiti alatom Scratch, razvijenim na američkom sveučilištu MIT i namijenjenom djeci i početnicima. U svojoj izvedbi Scratch se ne koristi kompleksnom sintaksom, već posjeduje gotove elemente čijim se slaganjem kreira programski kod, što značajno olakšava usvajanje metodologije programiranja. Po završetku radionice polaznici će samostalno izraditi jednostavnu igricu. Voditeljica radionice je Nika Tilić.

Kako bi vaši mladi programeri sudjelovali na jednom od dvaju izdanja radionice (u subotu, 13. studenog od 10 do 13 sati ili u nedjelju, 14. studenog od 10 do 13 sati), prijavite ih na e-mail adresu industry@zagrebfilmfestival.com uz napomenu: za subotu ili za nedjelju. Potrebno je da svi sudionici na radionicu ponesu vlastita prijenosna računala, a radionica je besplatna.

U prostoru u kojem će biti održane radionice bit će osiguran razmak od 1,5 metra sukladno protuepidemijskim mjerama.