Poziv montažerima: u tijeku su prijave na radionicu izrade filmskih trailera

Zagreb Film Festival otvara natječaj za sudjelovanje na montažerskoj radionici za izradu filmskih trailera. Radionica je namijenjena montažerima s prethodnim iskustvom montaže namjenskih formi u okviru profesionalnih angažmana ili studijskih programa. Rok za prijave jest 20. rujna 2022.

Ovogodišnje, dvadeseto izdanje Zagreb Film Festivala održat će se od 23. do 30. listopada, a izuzetno nam je drago što možemo najaviti da će se u okviru programa Industrije predstaviti strukovno udruženje Društvo hrvatskih filmskih montažera – HFM te da u suradnji organiziramo radionicu izrade trailera pod vodstvom dva istaknuta i nagrađivana hrvatska montažera te ujedno i osnivača udruge HFM Vladimira Gojuna i Tomislava Pavlica.

 

Filmski su traileri reklama za film, iznimno važna za prvu komunikaciju o filmu, a rezultat su kreativnog rada ali i praktičnih, tehničkih vještina. Mladi profesionalci proći će praktičnu petodnevnu radionicu uz vodstvo iskusnih montažera koji će s njima podijeliti svoja znanja te ih potaknuti na njihov specifičan način promišljanja filmskih trailera.

Kao nagradu za najbolji trailer radionice jednom montažeru omogućavamo profesionalni honorirani angažman izrade trailera.

Radionica je namijenjena montažerima s prethodnim iskustvom izrade trailera odnosno montaže namjenskih formi, a rok za prijave jest 20. rujna 2022. Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno pet sudionika/ca, a radionica će se održati tijekom 20. izdanja Zagreb Film Festivala.

Radionica je besplatna za sve polaznike.

Zainteresirani kandidati trebaju poslati prijavu koja će uključivati:

  1. kratak životopis s osobnim podacima,
  2. filmografiju,
  3. link na prethodni rad; jedan kratki film i jedan trailer ili drugu namjensku formu.

Najbolji montažer radionice dobit će priliku realizirati trailer za debitanski film Sirin crnogorskog redatelja Senada Šahmanovića te hrvatskog koproducenta Jure Pavlovića koji je sudjelovao je na ZFF radionici Moj prvi scenarij 2017. godine. Projekt su podržali Filmski centar Crne Gore, HAVC, Filmski centar Albanije, Filmski centar Kosova i filmski fond Eurimages.

Rok prijave: 20. rujna 2022.

Prijave slati na e-mail inja@zagrebfilmfestival.com

Rezultati natječaja bit će objavljeni početkom listopada 2022. godine.

Veselimo se prijavama.