Prijavite se na radionicu izrade filmskih trailera!

Drugu godinu zaredom Zagreb Film Festival u suradnji s Društvom hrvatskih filmskih montažera – HFM organizira montažersku radionicu za izradu filmskih trailera. Radionica je namijenjena montažerima s prethodnim iskustvom montaže namjenskih formi u okviru profesionalnih angažmana ili studijskih programa. Prijave za sudjelovanje na radionici otvorene su do ponedjeljka, 25. rujna 2023.

Radionica će se održati tijekom Zagreb Film Festivala koji se održava od 6. do 12. studenog a pod vodstvom dva istaknuta i nagrađivana hrvatska montažera te članova udruge HFM Vladimira Gojuna i Tomislava Pavlica.

Filmski su traileri reklama za film, iznimno važna za prvu komunikaciju o filmu, a rezultat su kreativnog rada ali i praktičnih, tehničkih vještina. Mladi profesionalci proći će praktičnu petodnevnu radionicu uz vodstvo iskusnih montažera koji će s njima podijeliti svoja znanja te ih potaknuti na njihov specifičan način promišljanja filmskih trailera.

Kao nagradu za najbolji trailer radionice jednom montažeru omogućavamo profesionalni honorirani angažman izradetrailera.

Radionica je namijenjena montažerima s prethodnim iskustvom izrade trailera odnosno montaže namjenskih formi, a rok za prijave jest 25. rujna 2023. Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno pet sudionika/ca, a radionica će se održati tijekom 21. izdanja Zagreb Film Festivala.

Radionica je besplatna za sve polaznike.

Zainteresirani kandidati trebaju poslati prijavu koja će uključivati:

  1. kratak životopis s osobnim podacima,
  2. filmografiju,
  3. link na prethodni rad; jedan kratki film i jedan trailer ili drugu namjensku formu.

Rok prijave: 25. rujna 2023.

Prijave slati na e-mail inja@zagrebfilmfestival.com.

Rezultati natječaja bit će objavljeni početkom listopada 2023. godine.

Veselimo se prijavama.