Prijavite se na radionicu za mlade kritičare u okviru Mreže festivala Jadranske regije

Mreža festivala Jadranske regije (Sarajevo Film Festival, Filmski festival Herceg Novi, Zagreb Film Festival, Festival Autorskog Filma Beograd i Ljubljana International Film Festival) poziva studente filmskih akademija i srodnih fakulteta koji žele učiti o pisanju filmske kritike da se prijave na radionicu u organizaciji Filmskog festivala Herceg Novi, koja će se održati od 24. do 28. veljače 2024. godine.

Prihvatit će se prijave studenata i tek diplomiranih studenata filmskih akademija, fakulteta vizualnih umjetnosti, filoloških i filozofskih fakulteta iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, koji bi se voljeli baviti pisanjem filmske kritike.

Zainteresirane molimo da do 15. siječnja 2024. pošalju:

– kratku biografiju

– motivacijsko pismo (do 1200 znakova s razmacima, objasniti zašto vas zanima filmska kritika i navesti nekoliko novijih filmskih naslova o kojima biste pisali tokom radionice)

– kritiku filma po želji (do 600 riječi)

Radionicu će voditi profesionalni filmski kritičari i autori, a po završenoj radionici, najuspješniji radovi polaznika radionice bit će predstavljeni na svim festivalima iz Mreže festivala Jadranske regije.

Prijaviti se možete na ovoj poveznici.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, molimo pišite na info@filmfestival.me.