‘Radikalno’ u kinima od 1. veljače

Utemeljen na istinitoj priči o frustriranom učitelju koji pokušava učiniti razliku u životima osnovnoškolaca u zabačenom dijelu Meksika, film Radikalno meksičkog redatelja Christiana Zalle 1. veljače stiže u domaća kina. Riječ je o filmskoj adaptaciji članka iz 2013. godine objavljenog na portalu Wired pod imenom: ‘A Radical Way of Unleashing a Generation of Geniuses’, koja je na prošlogodišnjem Sundanceu osvojila nagradu publike.

Učitelj Sergio Juárez Correa (kojeg tumači sjajni Eugenio Derbez poznat po ulozi u Oscarom nagrađenom filmu ‘CODA’) koristi se nekonvencionalnim metodama kako bi zainteresirao učenike i pomogao im osloboditi svoj potencijal, baš kao i Robin Williams u kultnom ‘Društvu mrtvih pjesnika’. No može li nastava koja se temelji na znatiželji i slobodi uistinu pomoći učenicima da nadiđu okolnosti siromašnog i nasiljem opustošenog kraja u kojem odrastaju?

‘Radikalno’ je dirljiv i zarazno optimističan prikaz svijeta u kojem postupci jedne osobe uspijevaju promijeniti svijet nabolje. Ne čudi stoga što je film već osvojio festivalsku publiku diljem svijeta, uključujući i onu zagrebačku na 21. izdanju ZFF-a gdje se prikazivao u glavnoj konkurenciji.

Film s prikazivanjem počinje u četvrtak, 1. veljače, u Splitu (Zlatna vrata), Bjelovaru (KMC) i Osijeku (Urania).

Popis kina

Kulturni i multimedijski centar Bjelovar, Bjelovar (1. 2.)
Kinoteka Zlatna vrata, Split (1., 6., 9. i 10. 2.)
Kino Urania, Osijek (1., 5., 6., 7., 9. i 13. 2.)
Dvorana Visia, Dubrovnik (3., 6., 7. i 13. 2.)
Kino Gandusio, Rovinj (6. i 7. 2.)
Kino Samobor, Samobor (10. i 11. 2.)
Kino Gaj, Varaždin (16. i 20. 2.)
Kino Velebit, Koprivnica (19. – 21. 2.)
Kino Kinoteka, Zagreb (1. 3.)