Series Rough Pitch – The Balkan Way – poziv za projekte TV serija

DKE – Uredi MEDIA iz Hrvatske, Bugarske, Crne Gore, Grčke i Slovenije organiziraju novo online događanje posvećeno TV serijama pod nazivom Series Rough Pitch – The Balkan Way, koje će se održati u sklopu ovogodišnjeg izdanja Zagreb Film Festivala i Ljubljanskog filmskog festivala.

Pitching događanje namijenjeno je projektima za igrane TV serije u razvoju, a do osam projekata bit će predstavljeno online ispred žirija stručnjaka iz industrije koji čine Martina Bleis / voditeljica Co-Pro Series u sklopu Koprodukcijskog sajma u Berlinu, Cia Edström / voditeljica industrije TV Drama Vision Gothenburg, i Francesco Capurro / voditelj Series Mania Foruma, WEMW (tbc), MIA (tbc).

Žiri će odlučiti o dodjeli nagrade u iznosu od 3000 eura koja će se dodijeliti jednom projektu za daljnji razvoj te će dodijeliti i neke dodatne nagrade.

Poziv je otvoren prijaviteljima/timovima koji dolaze iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije.

RADIONICU PITCHING PRIPREME vodit će iskusne međunarodne tutorice Valeria Richter (scenaristica) i Helene Granqvist (producentica).

Događanje je organizirano u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Bugarskim filmskim centrom, Grčkim filmskim centrom, Filmskim centrom Srbije, Zagreb Film Festivalom i Ljubljanskim filmskim festivalom.

Poziv za prijavu projekata TV serija s rokom prijave 1. studenoga 2021. u podne!

Sudionici moraju biti u mogućnosti sudjelovati na radionici pitching pripreme koja će se održavati od 8. do 12. studenoga 2021.:

ponedjeljak, 8. 11. timski rad: 9.30 – 12.30 / 13.30 – 18.30

srijeda, 10. 11. – 1:1 susreti + individualni rad: 9.30 – 12.30 / 13.30 – 17.30

četvrtak, 11. 11. – timski rad: 9.30 – 12.30 / 13.30 – 16.30

petak, 12. 11. – individualni rad: završni pitching video u maksimalnom trajanju od 5 min potrebno je dostaviti najkasnije do 17 sati.

Događanje će se održati online 16. 11. od 12 do 14.30 sati.

Kandidati trebaju dostaviti sljedeće materijale:

1. logline + sinopsis sezone (max 1½ stranica + kontakt informacije ½ stranice **)

2. moodboard (najviše 1 stranica)

3. životopis uklj. kratki bio tekst s 5 redaka (maksimalno 2 stranice)

4. motivacijsko pismo (maksimalno 1 stranica – Zašto ova serija? Zašto vi? Vizija projekta serije kao kreator)
– ova 4 teksta trebaju biti povezana u jednom word dokumentu.

5. fotografija sudionika (max 2 MB, priložena zasebno)

**) Molimo priložite podatke za kontakt uključujući i pojedinosti o seriji: broj epizoda + trajanje epizoda, format, žanr, jezik (i), razvoj + status financiranja i svi koproducenti na vrhu stranice jedan od prikupljenog word dokumenta.

Ljubazno molimo pošaljite materijale e-poštom na adresu: martina.petrovic@mediadesk.hr

Ukratko o tutoricama:

Helene Granqvist i Valeria Richter stekle su veliko iskustvo u međunarodnoj filmskoj i TV industriji te su surađivale na nekoliko filmskih projekata i događaja. Zajedno pokrivaju širok raspon produkcije i pisanja igranih, dokumentarnih i TV serija te financiraju i organiziraju inovativne laboratorije za razvoj, produkciju i pisanje scenarija stvarajući nove koncepte obuke za mlade talente i iskusne filmaše. Trenutačno financiraju novi laboratorijski format i inicijativu u cijeloj industriji koja se usredotočuje na održivost i nove načine pristupa iznimno potrebnim promjenama u ekosustavu načina na koji razvijamo, proizvodimo i povezujemo filmove i TV serije s publikom.

Helene Granqvist, producentica

Helene je nagrađivana producentica koja je radila u području filma i televizije više od 30 godina. Njezini su filmovi bili zastupljeni na festivalima u cijelom svijetu – poput Sundancea, Cannesa, Toronta i San Sebastiana. Često je angažirana kao trener i predavač na terenu, kako u Švedskoj tako i u inozemstvu. Od 2013. Helene je predsjednica odbora Women in Film & Television, Švedska, a od 2018. predsjednica organizacije Women in Film & Television International. Članica je Europske filmske akademije i jedna od osnivačica ARTEF-a (Antirasistička radna skupina za europski film). Helene ima sjedište u južnoj Švedskoj.

Valeria Richter, scenaristica

Valeria radi na međunarodnoj razini te od 1997. piše, razvija i konzultira u područjima igranog filma, TV serija, laboratorijskih inovacija, razvoja scenarija i pitchinga; redovito savjetuje za razne fondove, događaje u industriji i filmske institute. Ona je glavna spisateljica/kreatorica TV dramske serije Next of Kin (premijera na Elisi Viihde 2022). Valeria je razvila nekoliko laboratorijskih koncepata, poput trogodišnjeg osnaživanja nordijskih žanrova za Nordisk Film & TV Fond, POWR i EmPOWR Lab /Industry@Tallinn Baltic Event te stvorila koncept dizajna publike za TorinoFilmLab, za koji je radila od početka 2008. godine. Magistrirala je film i medijske znanosti, a članica je EFA-e i Društva danskih književnika. Valeria ima sjedište u Kopenhagenu, u Danskoj.