Što od ZFF-ovog programa možete pogledati online?

Kao i prethodnih godina, ZFF-ova će publika diljem Hrvatske moći pratiti dio programa online. Na našim online platformama – kinoeuropa.hr i croatian.film – određeni će filmski programi biti dostupni za gledanje tijekom trajanja festivala.

Tako ćete na platformi kinoeuropa.hr moći gledati filmove iz programa PLUS koji okuplja pet intrigantnih europskih filmskih ostvarenja za mlade (o programu možete detaljnije čitati ovdje) te bogatu selekciju od 50-ak naslova koju u programu Festivali pod reflektorom donose selektori/ce brojnih festivala diljem Europe – od Sarajevo Film Festivala i Međunarodnog filmskog festivala u Ljubljani, preko festivala u Sofiji, Herceg Novom, Rigi i Tampereu pa do Filmskog festivala u Locarnu, Festivala autorskog filma u Beogradu i Međunarodnog festivala kratkometražnog filma Vienna Shorts. Online ulaznica za program PLUS stoji 20 kn, dok su filmovi iz programa Festivali pod reflektorom besplatni, uz iznimku filma Nježno, dirljive romantične drame o odnosu bodibilderice i njezina partnera i trenera koja se prikazuje zahvaljujući suradnji s Festivalom mediteranskog filma Split. Cijena online ulaznice za taj naslov također iznosi 20 kn.

Platforma croatian.film kao online dom recentnih domaćih ostvarenja tijekom ZFF-a ugostit će pojedine naslove iz popularnih ZFF-ovih Kockica, natjecateljskog programa domaćeg kratkog metra, ali i malu prigodnu retrospektivu Kockica koja će nas podsjetiti (ili upoznati) s kratkometražnim filmovima autora i autorice čije dugometražne prvijence ove godine prikazujemo u glavnom programu: Dubravke Turić, Andrije Mardešića, Jurja Lerotića, Josipa Žuvana i Davida Kapca. O deset svježih ostvarenja koje će autori/ce premijerno predstaviti gledatelji(ca)ma Kockica čitajte ovdje. Svi filmovi iz ZFF-ova programa na kinoeuropa.hr i croatian.film bit će dostupni za gledanje od ponedjeljka, 24. listopada od 11:00 do nedjelje, 30. listopada u 23:59.

Osim u zagrebačkom Muzeju suvremne umjetnosti, program Mreže festivala Jadranske regije koji donosi četiri šarmantna, dirljiva i napeta ostvarenja moći će se gledati i na platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba, od nedjelje, 23. listopada u 9:00, pa sve do nedjelje, 30. listopada u 23:59. Cijena online ulaznice za pojedini film iz programa iznosi 30 kn (3,98 €), a ukoliko namjeravate pogledati sve naslove okupljene u ovom programu, možete kupiti paket koji uključuje online ulaznicu za sva četiri filma po cijeni od 10 €.