Ususret ZFF-u: projekcija filma ‘Oaza’ u Glini

Pobjednički film 18. Zagreb Film Festivala i aktualni predstavnik Srbije u utrci za Oscara, Oaza, u režiji Ivana Ikića, bit će prikazan u petak, 15. listopada u Kinu u Glini.

Nakon svjetske premijere u Veneciji gdje je osvojila nagradu Europa Cinemas Label, ova neobična ljubavna priča iz beogradskog doma za djecu i mlade s posebnim potrebama prikazana je na nizu svjetskih festivala na kojima je ovjenčana s više od deset nagrada, uključujući glavne nagrade Zagreb Film Festivala i beogradskog FEST-a.

Oaza portretira ljude koji su čitavog života izolirani i kojima svijet rijetko kad daje priliku da se osjete najboljim u nečemu, istovremeno otkrivajući njihove burne emocionalne živote, a posebnu vrijednost filmu daje sjajna glumačka podjela koju čine naturščici, štićenici beogradskog doma.

Riječima žirija dugometražnog programa 18. ZFF-a, u sastavu srpske redateljice Ivane Mladenović, slovačkog scenarista, redatelja i producenta Marka Škopa te slovenskog redatelja Damjana Kozolea, “Oaza nadilazi kategoriju najboljeg filma i granice najboljih glumaca, a kroz sam postupak pruža ruku onima kojima je to najpotrebnije, dajući im priliku ne samo da postanu izvanredni glumci nego i da se izraze i pokažu da je za ljubav potrebno malo i da su oni za to sposobni.”

Besplatnom projekcijom Oaze u kinodvorani Hrvatskog doma Glina neslužbeno najavljujemo novo izdanje programa ZFF putuje koji svake godine za vrijeme i nakon Festivala dio programa donosi u kina diljem Hrvatske.