Sudjeluj u odabiru najboljeg europskog filma za mlade!

Zagreb Film Festival partner je Europske filmske akademije sedmu godinu zaredom u dodjeli Nagrade mlade publike (EFA Young Audience Award). Dodjela nagrade organizira se od 2012. s ciljem promicanja europskog filma za djecu, a ovogodišnja dodjela održat će se online 25. travnja u 38 zemalja.

Međunarodni odbor nominirao je sljedeće naslove:
Pinocchio, red. Matteo Garrone (Italija, Francuska),
The Crossing, red. Johanne Helgeland (Norveška),
Wolfwalkers, red. Tomm Moore, Ross Stewart (Irska, Luksemburg, Francuska).

U svakoj od 38 zemlja bit će izabran dječji žiri koji će pogledati sva 3 filma, sudjelovati u razgovorima o filmovima te glasati za svoje favorite. Filmu s najvećim brojem glasova po završetku događanja bit će dodijeljena Nagrada mlade publike za najbolji europski film za djecu. Dodjelu će biti moguće pratiti putem live streama na www.yaa.europeanfilmawards.eu 25. travnja u 20h.

Svi mladi filmoljupci u dobi od 12 do 14 godina koji mogu od 22. do 25. travnja sudjelovati na ovom posebnom događanju trebaju poslati kratko motivacijsko pismo i listu 5 najdražih filmova s kratkim obrazloženjem e-mailom na iva@zagrebfilmfestival.com. U prijavi je potrebno napisati kontakt roditelja ili staratelja (ime i prezime, telefon i e-mail).

Rok za prijavu je 8. travnja 2021.

Izabrani žiri gledat će filmove od 22. do 24. travnja na službenoj stranici EFA-e, a 25. travnja održat će se online diskusija sa stručnim moderatorima o pogledanim filmovima. U popodnevnim satima uslijedit će glasovanje za najbolji film.

Veselimo se vašim prijavama!