ZFF se vraća u Kino SC

Osamnaesto izdanje ZFF-a održat će se od 8. do 15. studenog u Kinu SC, kinu Tuškanac, Hrvatskom glazbenom zavodu, Muzeju suvremene umjetnosti te online!

Nakon deset godina na popisu festivalskih lokacija ZFF-a nalazi se Kino SC, nekad kultno kino koje je šezdesetih i sedamdesetih godina funkcioniralo kao pogon za urbanu, alternativnu i eksperimentalnu zagrebačku scenu i u kojem je naša avantura 2003. godine počela.

Ljubitelji zeefefovske priče ponovno će dio bogate filmske ponude moći pronaći i u kinu Tuškanac, filmsko-kulturnom središtu grada Zagreba u kojem se tijekom cijele godine mogu pogledati kinotečni sadržaji, suvremena, recentna produkcija, alternativa te amaterski film, i koje okuplja ne samo formirane filmske znalce, već i srednjoškolce te studente.

Hrvatski glazbeni zavod, jedan od najljepših prostora za izvođenje komorne glazbe u Hrvatskoj, nakon temeljite renovacije transformiran je u moderan višenamjenski kulturni centar. U najstariji zagrebački koncertni prostor prošle smo godine smjestili dio programa Industrija, a ove godine tamo ćemo po prvi put prirediti filmske projekcije.

Dio ZFF-ovog repertoara ponovno će biti dostupan i preko obale Save, u Muzeju suvremene umjetnosti. Muzej koji je premostio stari i Novi Zagreb jedinstveno je mjesto susreta, učenja, zabave i uživanja. Prije filmskih projekcija tako možete uživati u više od šest stotina djela domaćih i inozemnih umjetnika iz Zbirke MSU-a.

U novonastalim okolnostima, mnogi su se svjetski festivali održali na Internetu. ZFF ni u tome nije iznimka te će se dio ovogodišnjeg programa moći vidjeti online putem platformi kinoeuropa.hr i croatian.film.

Vidimo se na ZFF-u!