Veliki život

  • Kristina Dufková
  • Češka, Slovačka, Francuska
  • 2024
  • 80'
  • Living Large

uzrast: 10+

Ben je tek ušao u  pubertet i već mu tijelo radi probleme. Ili točnije, njegova težina. Djeca mu se rugaju, a njegovi razvedeni roditelji posve su izgubljeni. Brine se čak i medicinska sestra. Iako Ben gotovo ništa ne voli tako kao finu hranu, odluči krenuti na dijetu. Ovaj simpatičan i zabavan animirani film o odrastanju na nježan se i slojevit način bavi temom dječje pretilosti, pritom uspješno izbjegavajući zamke stereotipa. U Zagreb stiže s prestižnih svjetskih festivala u Locarnu, Karlovym Varyma i Annecyju. Kako je odrastati kada te svi zovu debelim? I je li dijeta zaista pravi odgovor na sve?

Kristina Dufková

Kristina Dufková (Prag, 1978.) redateljica je i animatorica. Uz animirane filmove bavi se ilustracijom i grafičkim dizajnom. Autorica je nekoliko videospotova i kratkih animiranih filmova. Surežirala je animirane filmove Fimfarum – treća sreća (2011.) i Grim Reaper Does Not Bite (2019.). Living Large (2024.) njezin je prvi samostalni dugometražni film.

Veliki život

Režija
Kristina Dufková
Scenarij
Petr Jarchovský prema romanu / based on the novel La vie, en gro
Glumci
Hugo Kovács, Tatiana Dyková, David Novotný, Eliška Křenková, Jiří Bartoška
Direktor fotografije
Václav Fronk
Montaža
Matej Beneš
Producent
Matěj Chlupáček
Produkcija
Barletta, Novinski, Novanima
Festivali i nagrade
Filmski festival u Locarnu; Međunarodni festival animiranog filma u Annecyju; Međunarodni filmski festival u Karlovym Varyma

OSTALI FILMOVI IZ OVOG PROGRAMA