Čak četiri filma iz programa 19. ZFF-a nagrađena u Sevilli

Cijeli je niz filmova iz programa 19. Zagreb Film Festivala ovjenčanih nagradama s prestižnih festivala te nominiranih za važna priznanja. Dobre vijesti stižu i s Festivala europskog filma u Sevilli na kojem su četiri filma iz našeg ovogodišnjeg programa osvojila čak sedam nagrada.

Pobjednikom festivala proglašen je film iz ZFF-ova Glavnog programa – Konačna sloboda, priča redatelja Sebastiana Meisea o neobičnoj ljubavi dvojice zatvorenika u poslijeratnoj Njemačkoj. Za ulogu jednog od zatvorenika Franz Rogowski dobio je nagradu za najboljeg glumca, a film je osvojio i priznanje Andaluzijske udruge scenarista.

Najboljim redateljem proglašen je Jonas Carpignano za film Chiara, koji prikazujemo u programu Ponovno s nama. Ova napeta drama ambijentirana na jugu Italije osvojila je i Posebno priznanje za glumačka ostvarenja u filmu.

Publika u Sevilli također je nagradila dva filma iz programa ZFF-a. Najboljim filmom u EFA sekciji gledatelji su proglasili Najgoru osobu na svijetu, novi naslov Joachima Triera, koji gledamo u programu Ponovno s nama. Dobitnik je nagrade Extraordinary Stories Award, o kojoj također odlučuje publika, film Malo tijelo talijanske debitantice Laure Samani. Ova mistična bajka o žalosti, smrti i iscjeljenju dio je programa Mreža festivala Jadranske regije, koji možete pratiti u Teatru &TD ili online putem platforme kinoeuropa.hr.