Gotovo 60 filmova iz ZFF-ovog programa dostupno online

I ove će godine publika diljem Hrvatske imati priliku pogledati dio ZFF-ovog programa na online platformama, u udobnosti svog doma. Na kinoeuropa.hr će tijekom trajanja festivala, od 7. do 12. studenog, uz pojedinačnu naknadu od 3 € dostupna biti dva naslova iz programa PLUS – talijanski dokumentarac Futura o budućnosti iz perspektive mladih u režiji poznatih redatelja Alice Rohrwacher, Francesca Munzija i Pietra Marcella te distopijski film Sve će se promijeniti koji tematizira dominantan problem današnjice, dubinske ekološke transformacije. Na istoj online adresi potpuno besplatno u tom razdoblju moći ćete pogledati i gotovo 50 filmova okupljenih u programu Festivali pod reflektorom koje su za hrvatsku publiku odabrali selektori deset europskih filmskih festivala. Kratki pregled programa Festivali pod reflektorom potražite ovdje.

Na platformi croatian.film, posvećenoj domaćim filmskim ostvarenjima, predstavit će se četiri filma iz programa KockiceDobro je, lijepo je Luke Galešića, Niska trava Davida Gaše, Skummy Saše Poštića i Susjede bubice Filipa Zadre. Filmovi će biti dostupni za besplatno online gledanje od jutarnjih sati nakon svoje premijerne projekcije u kinu Kinoteka pa do večernjih sati posljednjeg dana festivala, uz iznimku filma Dobro je, lijepo je koji će se moći pogledati tijekom 24 sata.

Program Mreže festivala Jadranske regije koji donosi skandinavski psihološki triler Kopenhagen ne postoji sa Zlatkom Burićem, slovački politički triler Moć, britko ostvarenje Luksemburg, Luksemburg o očevima i sinovima, nemilosrdnu satiru na račun europskog kolonijalizma Slatki snovi te osebujan pseudodokumentarac o suvremenoj grčkoj tragediji Crni kamen moći će se, osim u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, gledati i na platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba, i to u razdoblju od 6. do 19. studenog. Cijena online ulaznice za pojedini film iz programa iznosi 3 €, a ukoliko namjeravate pogledati čitav program, po cijeni od 8 € možete kupiti paket koji uključuje online ulaznicu za svih pet filmova.