Industrija Mladost!

RADIONICA
zatvoreno za javnost

PITCHING FORUM
10/11 ⎢ PETAK ⎢ 10:30 – 12:30 ⎢ Dokukino KIC
otvoreno za javnost

U velikom programu Industrija ZFF-a objedinjeni su uglavnom edukativni programi usmjereni na zrelije filmske profesionalce, ali tu je i poseban program stipendiranja studenata nazvan Industrija Mladost!. U suradnji s filmskim akademijama iz regije, program dvama studentima svake od akademija nudi stipendije za praćenje festivala. Program Industrija Zagreb Film Festivala i šest filmskih akademija iz regije – iz Beograda, Ljubljane, Nove Gorice, Sarajeva, Skoplja, Zagreba – odabrali su 12 studenata i njihovih šest projekata koji će razvijati svoje kratkometražne igrane filmove na intenzivnim radionicama tijekom festivala.

Polaznici

Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu (ADU)
Sara Alavanić, Lucija Perić

Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Ljubljana (AGRFT)
Jaka Florjančić, Nina Bevk

Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo (ASU)
Ismira Mašić, Adna Rizvan

Fakultet dramskih umetnosti Beograd (FDU Beograd)
Milutin Milošević, Jelena Čeivanović

Fakultet dramskih umetnosti Skoplje (FDU Skoplje)
Tadea Pavlovska, Roze Simonovska

Akademija umetnosti Univerza v Novi Gorici (UNG AU)
Aleksandra Trajković, Milan Bajčetić

Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu (ADU)

Sara Alavanić, Lucija Perić

Sara Alavanić (redateljica)
Sara Alavanić rođena je 1998. u Zagrebu. Diplomirala je grafički dizajn na Grafičkom fakultetu, a trenutno studira filmsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirala je nekoliko kratkih filmova u sklopu faksa i Blank_filmskog inkubatora. Jel ti frka kad ti priđem premijerno je prikazan na Zagrebdoxu 2018. godine.

Lucija Perić (producentica)
Rođena je 1999. godine. Završila je preddiplomski studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu nakon kojeg je upisala studij produkcije. Producirala je nekoliko kratkih filmova na Akademiji dramske umjetnosti, a redovno radi na različitim televizijskim projektima te proizvodnji igranih i dokumentarnih filmova i reklamnih spotova.

Žaba u vrućoj vodi
Kiki prepričava svoj nenadani put jednog ljeta k osnovnoškolskoj prijateljici Nini, u jedinoj kući u malom mjestu u Dalmatinskoj zagori. Tamo je sreo Natana, svog bivšeg najboljeg prijatelja. Provodili su dane zajedno u jednoličnom tonu. Natan ga je prezirao i pokušavao zavesti Ninu, ona je htjela avanture ili nije izlazila danima iz kuće, a Kikiju je bilo svejedno i nije ih baš razumio. Jednoga jutra idili je naglo došao kraj.

Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Ljubljana (AGRFT)

Jaka Florjančić, Nina Bevk

Jaka Florjančić (redatelj)
Jaka Florjančić (2001.) slovenski je redatelj. Režirao je film Happily Ever After (2022.), a trenutno završava svoj drugi film, Nightmare in the Attic, horor na temu seksualne traume. Pohađa diplomski studij filmske režije na AGRFT-u.

Nina Bevk (producentica)
Nina Bevk završila je preddiplomski studij filozofije. Studira filmsku produkciju. Profesionalno često radi kao asistentica redatelja na filmovima, televiziji i reklamama. Zanima je organizacijska strana filmskog stvaralaštva.

Stranci
Maticev otuđeni brat Jan ovisan je o opijatima. Usred noći, dok je Matic vani, naziva ga zabrinuta majka. Kada stigne kući, policija ih obavijesti kako su Jan i njegov prijatelj Timotej pronađeni onesviješteni nasred ulice i da je Jan preminuo. Nakon pogreba, Timotejeva sestra slučajno otkrije Maticu da su njihova braća bila u vezi.

Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo (ASU)

Ismira Mašić, Adna Rizvan

Ismira Mašić (redateljica)
Ismira Mašić rođena je u Olovu. Nakon odslušanog studija komparativne književnosti upisala je studij dramaturgije na Akademiji scenskih umjetnosti, gdje je trenutačno apsolventica. Kratki igrani film Mrtvi čvor osvojio je nagradu za najbolji BH studentski film na Sarajevo Film Festivalu. Trenutačno radi na razvoju scenarija svoje diplomske TV serije Druga prilika.

Adna Rizvan (producentica)
Studentica produkcije i menadžmenta na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Stažira u sektoru produkcije u Altteatru Sarajevo te je direktorica kazališnog i studentskog festivala Postfest Sarajevo.

Mi nemamo sliku s jezera jer mi nikad nismo bili na jezeru 
Sjećanja na ljetovanje s majkom Mila pamti kroz rečenicu “kad će tata doći”. Dok odsutno gleda zalazak sunca, premještajući kamenčiće nožnim prstom, Mila se vraća u trenutak kada je njenom partneru pukao kondom.

Fakultet dramskih umetnosti Beograd (FDU Beograd)

Milutin Milošević, Jelena Čeivanović

Milutin Milošević (redatelj)
Milutin Milošević rođen je u Novom Sadu 2001. Student je na FDU-u u Beogradu, u klasi profesora Srdana Golubovića. Filmovi su mu prikazani na nekoliko međunarodnih festivala, a i dobitnik je BashtaPich nagrade 2023. godine.

Jelena Čeivanović (producentica)
Jelena Čeivanović rođena je 1999. u Šapcu. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Tijekom studija bila je stalni dio autorskog tima filmskog redatelja Milutina Miloševića i kazališnog redatelja Luke Mijatovića. Bila je u timu tehničke realizacije BITEF Festivala (2020. – 2022.) Trenutačno radi na pretprodukciji filma Smrt, more, plave boje.

Smrt, more, plave boje
Zbunjeni tinejdžer rastrgan je između tihog straha od očeve smrti i prve nevine ljubavi u oronulom morskom kampu gdje lutaju čudni plavi ljudi.

Fakultet dramskih umetnosti Skoplje (FDU Skoplje)

Tadea Pavlovska, Roze Simonovska

Tadea Pavlovska (producentica)
Tadea Pavlovska rođena je 2022. u Skoplju. Studira filmsku i kazališnu produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti u Skoplju.

Roze Simonovska (redateljica)
Roze Simonovska rođena je 1999 u Skoplju. Studira filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Skoplju.

Doza
Talijanska prevoditeljica Sanja živi sa svojim mužem, kćeri i majkom. Nakon noćnog izlaska s prijateljicom Cornelijom doživljava delirij i nesvjesticu. Sljedeće jutro ne može prepoznati samu sebe niti se sjetiti kako je došla doma.

Akademija umetnosti Univerza v Novi Gorici (UNG AU)

Aleksandra Stošić, Milan Bajčetić

Aleksandra Stošić (redateljica)
Aleksandra Stošić diplomirala je slikarstvo na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu. Trenutačno je studentica filma na Akademiji umetnosti u Novoj Gorici. Izlagala je na samostalnim i grupnim izložbama te sudjelovala na raznim međunarodnim festivalima. Osvojila je prvu nagradu na Bistrica Festu 2023 u Sloveniji.

Milan Bajčetić (producent)
Milan Bajčetić (Crna Gora, 1997.) multimedijalni je umjetnik. Diplomirao je na Fakultetu za dizajn i multimediju. Na istom fakultetu radio je dvije godine kao asistent. Njegov kratki 3D animirani film Luča mikrokozma premijerno je prikazan na Filmskom Festivalu Herceg Novi u studentskom natjecanju. Radi u 3D-u s vizualnim efektima, sklada i producira muziku.

Pohlepa
Influencerica odlazi u restoran da istraži tajnu OrganicPink praha od kojeg rade hranu. Kada probaju hranu, jednom od članova ekipe koji je pretjerao u konzumaciji naglo se pogoršava zdravstveno stanje te ga odnose. Iako kasnije saznaje izvor hrane, ni influencerica ne može prestati jesti.