Krupni kadar: Renée Hansen Mlodyszewski

 

11/11 | SUBOTA | Kino Kinoteka

12:30 – 14:40 | projekcija filma Najgora osoba na svijetu
14:40 – 16:30 | masterclass  

U suradnji s Hrvatskim društvom filmskih djelatnika, održat će se masterclass producentice Renée Hansen Mlodyszewski koja će govoriti o svom angažmanu na za Oscara nominiranom filmu Najgora osoba na svijetu (ZFF 2021.) – od financijskog aspekta, preko produkcije i postprodukcije, do promocije ove šarmantne dramedije o milenijalki u krizi identiteta. Osim o recentnom ostvarenju norveškog melankolika Joachima Triera, u razgovoru s moderatoricom Jelenom Pašić dotaknut će se i drugih filmova u svom producentskom opusu. Osvrnut će se na dinamične suradnje, s publikom će podijeliti svoje vizije o stvaralačkim sinergijama te otkriti kako timski zaigrati sa scenaristima i redateljima. 

Masterclassu će prethoditi projekcija filma Najgora osoba na svijetu Joachima Triera.

predavačica

Renée Hansen Mlodyszewski

Renée Hansen Mlodyszewski (1986.) diplomirala je produkciju na Norveškoj filmskoj školi, a završila je i preddiplomski studij administracije i menadžmenta na OsloMetu. Pohađala je edukativne programe Nordic Film Lab, Young Nordic Producers Club, UP 2.0 i EAVE. Kao pridružena producentica radila je na filmu Najgora osoba na svijetu (ZFF 2021.), nominiranom za čak dva Oscara. Godine 2022. udružila se s producentima kuće True Content i osnovala njezinu sestrinsku kompaniju u Norveškoj. Uz aktivno bavljenje filmskom produkcijom, predavala je studentima produkcije Norveške filmske škole i sudjelovala u nekoliko žirija.

moderatorica

Jelena Pašić

Jelena Pašić diplomirala je povijest umjetnosti i kulturnu antropologiju, a tijekom posljednjih desetak godina surađivala je na brojnim projektima domaće kulturno-umjetničke produkcije. Proteklih šest godina radi kao izvršna urednica portala Vizkultura. Za ZFF vezana je od prvih studentskih jeseni, a profesionalno od 2013. kada se pridružuje festivalskom timu. Posljednjih nekoliko godina radila je i na ZagrebDoxu kao jedna od selektorica i suradnica u press uredu. Članica je programskog vijeća šibenskog Art kina Arsen. Redovito objavljuje eseje i kritičke osvrte.