Nagrada Albert Kapović

Hrvatska udruga producenata dodjeljuje Nagradu Albert Kapović osobama koje su se istaknule u svome radu u području audiovizualne djelatnosti. Nagrada nosi ime utemeljitelja Hrvatske udruge producenata i Hrvatskog audiovizualnog centra, Alberta Kapovića, vizionara čijem djelovanju možemo zahvaliti napredak naše djelatnosti.

Ove godine povjerenstvo je jednoglasno odlučilo ravnopravno dodijeliti dvije nagrade: Ivani Ivišić i Danijelu Peku. Oboje su uvelike pridonijeli boljitku hrvatskog filma i audiovizualnih djelatnosti. Kao utemeljiteljica i dugogodišnja prva voditeljica Odjela za promociju i plasman Hrvatskog audiovizualnog centra, Ivana Ivišić postavila je temelje uspješne promocije i plasmana hrvatskog filma i hrvatskih filmskih djelatnika na međunarodnim filmskim festivalima i profesionalnim platformama. Iza producenta Danijela Peka su pak najveći ovogodišnji međunarodni festivalski uspjesi jednog hrvatskog filma, poglavito prestižna nagrada Zlatna kamera za najbolji debitantski film na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu za film Murina redateljice Antonete Alamat Kusijanović.

Ivana Ivišić

Ivana Ivišić započela je svoju profesionalnu karijeru kao organizatorica filmskih i glazbenih festivala i događanja, radeći, između ostalih, na filmskim festivalima u Motovunu, Zagrebu, Sarajevu i Berlinu. Utemeljila je Odjel za promociju i plasman Hrvatskog audiovizualnog centra i vodila ga sve do 2013. godine. Nakon odlaska iz HAVC-a nastavila se baviti promocijom i distribucijom filmova na međunarodnim i svjetskim filmskih festivalima, produkcijom kratkih i dokumentarnih filmova te konzultantskim radom za program MEDIA EU.

Danijel Pek

Danijel Pek je hrvatski televizijski i filmski producent. Studirao je produkciju na Akademiji dramske umjetnosti i politologiju na Fakultetu političkih znanosti te radio kao novinar i urednik na radiju i televiziji. Godine 2007. osniva Antitalent, produkcijsku tvrtku usmjerenu na film, televiziju i online sadržaj. Danijel je diplomant EAVE programa za producente te alumni Berlinale i Sarajevo Talentsa.