Radionica montaže trailera

zatvoreno za javnost

U suradnji s Društvom hrvatskih filmskih montažera (HFM), Akademijom dramske umjetnosti (ADU) i  Društvom hrvatskih filmskih redatelja (DHFR), održat će se druga po redu radionica izrade filmskih trailera pod vodstvom dvaju istaknutih i nagrađivanih hrvatskih montažera te osnivača HFM-a, Vladimira Gojuna i Tomislava Pavlica.

Kao reklama za film, filmski traileri iznimno su važni za prvu komunikaciju o filmu, a rezultat su kreativnog rada te praktičnih, tehničkih vještina. Mladi profesionalci proći će praktičnu petodnevnu radionicu uz vodstvo iskusnih montažera koji će s njima podijeliti svoja znanja te ih potaknuti na razvijanje vlastitog načina promišljanja filmskih trailera. Kao nagradu za najbolji trailer radionice jednom montažeru omogućit će se profesionalni honorirani angažman izrade trailera za nadolazeći dugometražni film.

VLADIMIR GOJUN
Mentor
Vladimir Gojun (Dubrovnik, 1979.) višestruko je nagrađivani montažer i redatelj. Diplomirao je montažu na ADU-u, gdje je i zaposlen u zvanju docenta. Dugogodišnji je selektor domaćeg kratkometražnog programa Kockice na ZFF-u. Montažer je nagrađivanih igranih i dokumentarnih filmova (Buick Riviera, Iza stakla, Ti mene nosiš, Muškarci ne plaču, Žaba, Sam samcat, Murina, Baci se na pod, Cash & Marry, Houston, imamo problem!, Moj svijet naopačke, Buffet Željezara). Režirao je četiri dokumentarna filma, među kojima su Ciklusi i Bebe na Vole.

Tomislav Pavlic
Mentor
Tomislav Pavlic (Zagreb, 1973.) diplomirao je montažu na ADU-u. Filmografija mu broji oko 30 dugometražnih igranih filmova, među kojima su neki od najpopularnijih hrvatskih naslova (Fine mrtve djevojke, Zvizdan, S one strane, Posljednji Srbin u Hrvatskoj, Lada Kamenski i Izbrisana). Montažer je više kratkometražnih i dokumentarnih filmova i TV serija (Patrola na cesti, Novine, Područje bez signala). Za svoj rad nagrađen je s pet Zlatnih arena, kao i dva priznanja na Danima hrvatskog filma. Član je HDFD-a i Europske filmske akademije.