Series Rough Pitch – The Balkan Way

16/11 | UTORAK | 12:00 | online
jezik: engleski
otvoreno za javnost putem prijenosa uživo 

 

Već 13. godinu zaredom, odnosno službenim ulaskom Hrvatske u nekadašnji Program, današnji Potprogram MEDIA, 2008. godine, nastojimo zajedno organizirati inovativna i kreativna događanja te držati korak s europskim trendovima.

Još su nam „svježi“ hrvatski rezultati za razdoblje 2014. – 2020. te ukupan iznos od 7 milijuna eura koji je osiguralo 70 organizacija za realizaciju 366 projekata. Zagreb Film Festival nekako se prirodno našao na ljestvici uspješnih europskih festivala od 2010. godine, osiguravši ukupan iznos od 305.000 eura, uključujući i potporu putem europskih mreža festivala.

Za 19. izdanje pripremili smo novo događanje posvećeno igranim TV serijama u razvoju Series Rough Pitch – the Balkan Way, kojim nastojimo povezati zemlje iz regije, uključujući i Bugarsku i Grčku. U sklopu događanja pripremu i radionicu vodit će etablirane filmske stručnjakinje: Helene Granqvist (producentica) te Valeria Richter (scenaristica), dok će pitching projekata biti ispred predstavnika ključnih europskih TV sajmova.  

Kako će Potprogram MEDIA 2021. – 2027. stavljati naglasak na razvoj europskih snažnih igranih TV serija, želja nam je ovim novim događanjem pomoći TV serijama iz regije da budu jednako konkurentne, jednako zastupljene na europskim, ali i na međunarodnim tržištima. 

I na kraju, koristim priliku zahvaliti dragim partnerima događanja: Uredima MEDIA iz Bugarske, Crne Gore, Grčke, Slovenije i Srbije te domaćinu Zagreb Film Festivalu i partneru događanja Ljubljanskom međunarodnom filmskom festivalu, kao i svim filmskim centrima koji su prepoznali važnost održavanja ovog događanja. 

Budite dijelom ove jedinstvene televizijske priče!

Dobro nam došli!

Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske

PITCHING + RADIONICA PRIPREME ZA PITCHING

DKE – Uredi MEDIA iz Hrvatske, Bugarske, Crne Gore, Grčke i Slovenije organiziraju događanje posvećeno TV serijama koje će se održati u sklopu ovogodišnjeg izdanja Zagreb Film Festivala i Ljubljanskog međunarodnog filmskog festivala. Pitching događanje namijenjeno je projektima igranih TV serija u razvoju, koji će biti predstavljeni online žiriju stručnjaka koji čine Martina Bleis / voditeljica Co-Pro Series u sklopu Koprodukcijskog sajma u Berlinu, Cia Edström / voditeljica industrije TV Drama Vision Gothenburg, Francesco Capurro / voditelj Series Mania Foruma i Inès Huet / koordinatorica programa za pisanje, Susanne Spellitz / TV urednica – ORF i Gaia Tridente / voditeljica Odjela za pisanje scenarija – Međunarodni audiovizualni sajam (MIA). Moderatorica događanja je Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske.

Pitchingu će prethoditi radionica pripreme za pitching koju vode iskusne međunarodne tutorice Helene Granqvist (producentica) i Valeria Richter (scenaristica).

moderatorica

Martina Petrović

Većinu radnog iskustva stekla je u Upravi za međunarodnu kulturnu suradnju pri Ministarstvu kulture. Od 2008. godine aktivno sudjeluje u osnivanju Hrvatskog audiovizualnog centra, gdje je kasnije imenovana kao voditeljica MEDIA deska Hrvatske. Na temelju uspješnih rezultata HRUP joj dodjeljuje prvu Nagradu Albert Kapović 2010. godine. Kao voditeljica DKE – Ureda MEDIA aktivno sudjeluje u organizaciji inovativnih i kreativnih radionica – instrumenata naobrazbe, informiranja i umrežavanja europskih filmskih profesionalaca.

Helene Granqvist

Helene Granqvist višestruko je nagrađivana producentica s više od 30 godina iskustva rada na filmu i televiziji. Njezini filmovi predstavljani su na međunarodnim filmskim festivalima u Cannesu, Torontu, San Sebastiánu, Sundanceu i drugdje. Redovito je angažiraju kao edukatoricu za pitching, u Švedskoj i u svijetu. Od 2013. godine predsjednica je odbora Women in Film & Television u Švedskoj, a od 2018. predsjednica odbora Women in Film & Television International. Čanica je Europske filmske akademije. Živi i radi u Švedskoj.

Valeria Richter

Valeria Richter radi na međunarodnom tržištu kao savjetnica, scenaristica, stručnjakinja za pitching te producentica koja razvija projekte raznih žanrova i formata. Od 1997. godine aktivna je kao savjetnica za filmske festivale, fondove i filmske institucije. Glavna je scenaristica TV- serije Next of Kin za streaming servis Elisa Viihde. Razvila je programe kao što su Nordic Genre Boost za Nordisk Film & TV Fond i POWR za Baltic Event, a od 2008. godine radi za TorinoFilmLab. Magistrirala je na iz području područja filma i medija, članica je EFA-e i Udruženja danskih dramatičara. Živi i radi u Kopenhagenu.