Kako doći do ZFF-ovog plakata?

Ovogodišnji ZFF-ov vizual zaokupio je pažnju naše publike, pa će mnoge razveseliti vijest da će se plakati 19. izdanja festivala moći nabaviti na ZFF-ovoj blagajni u predvorju Kina SC. Plakati će biti dostupni u B1 i B2 formatu, a u prodaji će biti od ponedjeljka, 15. studenoga, pa sve do kraja festivala, tijekom radnog vremena blagajne. Cijena je 30 kn.

Plakatom dominira centralni motiv ovogodišnjeg vizualnog identiteta ZFF-a, antologijsko ostvarenje modernističke arhitekture u Zagrebu – tzv. Richterovi neboderi, popularno zvani i “Raketama”. Tri stambena nebodera u Trnju krajem 1960-ih izgrađena su u brutalističkom stilu prema projektu arhitekata Berislava Šerbetića, Vjenceslava Richtera, Ljube Ivete i Olge Korenik. U čast ovih slavnih zdanja, stanovnicima “Raketa” ZFF daruje prigodni popust od 20% na ulaznice (uz predočenje osobne iskaznice na blagajni).

Fotografiju koja krasi ovogodišnji ZFF-ov plakat snimila je naša stalna suradnica, voditeljica kina Tuškanac Tihana Iva Prolić, a iza “Raketa” na fotografiji se prostire vizura na Zagreb i još jedan slavni neboder iz istoga razdoblja – Zagrepčanku Slavka Jelineka i Berislava Vinkovića. Za ZFF-ov vizualni šarm koji vlada plakatom zaslužan je naš dugogodišnji suradnik Pero Vojković, autor festivalskog vizualnog identiteta i dizajna vizualnih komunikacija.