Iskra

  • Gojko Berkuljan
  • Crna Gora, Srbija
  • 2017.
  • 80'

Kriminalistička drama inspirirana društvom u kojem su se kriminal i korupcija odavno preselili s margina i uvukli u svakodnevicu običnog čovjeka. Petar je umirovljeni inspektor koji nema mnogo zanimacija. Sve što mu je ostalo u životu njegova je kći Iskra, mlada novinarka. Monotoniju mirovine nenadano će prekinuti Iskrin kolega Igor kada ga zabrinuto obavijesti da je Iskra nestala. Tijekom istraživačkog rada za jedan članak, u žurbi je od Igora posudila ključeve auta i više se nije vratila. Automobil je pronađen u jarku pored ceste, no od Iskre ni traga. Sve ukazuje na to da je u automobilu s njom bila još jedna osoba. Potraga za kćeri i uzrokom njezina nestanka odvodi Petra daleko u vlastitu prošlost, a njegov svijet laži počinje se polako raspadati.

Podnaslovi: EN

Gojko Berkuljan

Rođen na Cetinju 1990. godine. 2014. godine diplomirao režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti – Cetinje. Režirao je kratkometražne igrane i dokumentarne filmove. Iskra je njegov dugometražni prvijenac. Radi za Dokumentarni program Radio Televizije Crne Gore.

Iskra

Režija
Gojko Berkuljan
Scenarij
Ana Vujadinović, Gojko Berkuljan
Glumci
Mirko Vlahović, Mladen Nelević, Jelena Simić, Aleksandar Gavranić, Dragan Račić, Mišo Obradović, Irina Dragojević, Zoran Vujović, Aleksandar Radulović, Karmen Bardak, Jovan Dabović
Direktor fotografije
Nemanja Dabanović
Montaža
Gojko Berkuljan, Srđan Stanojević
Producent
Ivica Vidanović, Marija Nikčević, Srđan Milošević, Igor Đuranović
Produkcija
Trust Agency, Cinnamon Production
Festivali i nagrade
Herceg Novi – Montenegro Film Festival 2017