Nježno

  • László Csuja, Anna Nemes
  • Mađarska
  • 2022
  • 92'
  • Gentle

– pogledajte na kinoeuropa.hr od 24. 10. u 11:00 do 30. 10. u 23:59

Bodibilderica Edina spremna je žrtvovati sve za ostvarenje snova koje koji dijeli sa svojim partnerom i trenerom Adamom – pobjeda na svjetskom prvenstvu. Na putu prema cilju pronaći će neobičnu ljubav koja će joj pomoći spoznati razliku između svojih snova i prave sebe. Ova nježna i romantična drama, kojom dominira snažna izvedba naturščice Eszter Csonke, višestruke mađarske prvakinje u bodibildingu, premijerno je prikazana na Sundanceu, a potom i u Karlovym Varyma.

Titlovi: EN, HR

László Csuja, Anna Nemes

László Csuja

Mađarski redatelj, rođen 1984. Diplomirao je na Akademiji za film i dramu u Budimpešti 2012. Njegov prvi dugometražni dokumentarni film Nine Months War (2018.), o ukrajinsko-ruskom sukobu, premijerno je prikazan na Sarajevo Film Festivalu, gdje je primio Posebnu nagradu žirija. Prvi dugi igrani film Blossom Valley prikazan mu je na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovym Varyma, gdje je ovjenčan Nagradom žirija. Nježno mu je drugo cjelovečernje ostvarenje.

Anna Nemes

Rođena 1989. Diplomirala je slikarstvo na Mađarskom sveučilištu za likovne umjetnosti. Završila je postdiplomski studij terapije umjetnošću na Sveučilištu u Pečuhu 2016. Trenutno je na istraživačkom doktoratu na Mađarskom sveučilištu za likovne umjetnosti. Slike su joj izlagane na samostalnim i grupnim izložbama diljem Europe. Trenutno je u postprodukciji s esejističkim dokumentarnim filmom Beauty of the Beast u kojem se bavi ženskim bodibildingom.

Nježno

Režija
László Csuja, Anna Nemes
Scenarij
László Csuja, Anna Nemes
Glumci
Eszter Csonka, György Turós, Csaba Krisztik
Direktor fotografije
Zágon Nagy
Montaža
Attila Csabai
Producent
András Muhi, Gábor Ferenczy, Janine Jackowski, Jonas Dornbach
Produkcija
Focusfox Kft, Komplizen Film
Festivali i nagrade
Sundance Film Festival; Karlovy Vary Int'l Film Festival

OSTALI FILMOVI IZ OVOG PROGRAMA