Službeni program zaključuje novi film Danisa Tanovića

Službeni program ovogodišnjeg ZFF-a zaključuje se u subotu, 20. studenoga u 20 sati u kinu SC, uz projekciju novog ostvarenja oskarovca Danisa Tanovića. U komediji Deset u pola, koja se na ZFF-u prikazuje izvan konkurencije, zbog pitanja čiji su ćevapi najbolji u Sarajevo jedno će prijateljstvo završiti na kušnji. Film s impresivnom glumačkom postavom predvođenom Brankom Đurićem, Izudinom Bajrovićem, Anjom Matković i Goranom Navojcem ZFF-ovoj će publici predstaviti dio ekipe na čelu s redateljem. Ulaznice za ovu projekciju su u prodaji, a mogu se kupiti online ili na festivalskoj blagajni.

Uoči projekcije, doznat ćemo i koji su laureati ovogodišnjeg ZFF-a. Pobjednički filmovi bit će proglašeni na dodjeli nagrada u subotu, 20. studenoga, u 18 sati u Galeriji SC. Službena festivalska nagrada, Zlatna kolica, pripast će najboljem dugometražnom igranom filmu, najboljem kratkom igranom filmu i najboljem hrvatskom filmu u programu Kockice, prema odlukama žirija o kojima više možete pročitati ovdje.

Festivalski program nastavlja se i u nedjelju, 21. studenoga, kada će publika imati priliku u kinu SC pogledati tri naslova iz glavnoga natjecateljskog programa dugometražnog filma, uključujući i film Košnica koji je otvorio ovogodišnji festival, u kinu Tuškanac reprizirat će se svi filmovi iz programa Velikih 5, a u Teatru &TD očekuju vas reprize filmova Amira (Ponovno s nama) te Dan četrnaesti (Mreža festivala Jadranske regije). U Uraniji će se reprizom filma Sestre i njihove supermoći te programom kratkometražnih igranih filmova Svaki dan otkrivam zaključiti program KinoKino Festivala.

Nedjelja će ujedno biti i posljednja prilika za pogledati ostvarenja u online programima ZFF-a – PLUS, Ledolomke, LUX i Festivali pod reflektorom – koji su dostupni na platformi kinoeuropa.hr. Filmovi iz programa Mreža festivala Jadranske regije također se mogu pogledati online na platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba, a filmovi iz programa Kockice za online gledanje dostupni su na croatian.film.