Ugledni filmski stvaratelji u žirijima 18. ZFF-a

18. Zagreb Film Festival počinje danas u 18 sati svečanim otvorenjem putem live streama, a nastavlja se projekcijom filma Otac srpskog redatelja Srdana Golubovića. Iako u online izdanju, festival će i ove godine završiti dodjelom nagrada o kojima će odlučiti ugledni filmaši, među kojima su i laureati dosadašnjih izdanja ZFF-a.

Žiri natjecateljskog programa dugometražnog filma čine: slovenski redatelj i scenarist Damjan Kozole čiji je film Slovenka prikazan na više od 100 festivala, među kojima i na ZFF-u; srpska redateljica Ivana Mladenović, dobitnica Zlatnih kolica za film Ivana Grozna na prošlogodišnjem ZFF-u i slovački redatelj te scenarist Marko Škop. U žiriju međunarodnog kratkometražnog glavnog programa i programa Kockice su: hrvatski snimatelj i redatelj Rino Barbir, dobitnik Zlatnih kolica za film Druker na lanjskom ZFF-u; srpski redatelj Stefan Đorđević čiji je film Posljednja slika o ocu prošle godine osvojio Zlatna kolica u kategoriji međunarodnih kratkih te Ivan Đurović, crnogorski producent filmova i serija

Članovi žirija odlučit će o nagradama Zlatna kolica u kategoriji najboljeg dugometražnog filma, najboljeg međunarodnog kratkometražnog filma te hrvatskog filma iz programa Kockice. Najboljem filmu iz programa Ponovno s nama dodjeljuje se nagrada Zlatni bicikl, a pobjednika odabire publika.

Više o članovima žirija saznajte ovdje.
Više o nagradama pročitajte ovdje.