VIDEO: Koprodukcije u videoigrama, kako stoji Hrvatska?

Drugi dan programa Industrije ZFF-a posvećen je videoigrama – i to mogućnostima europskih koprodukcija. Naime, državne potpore u europskim zemljama za proizvodnju videoigara se povećavaju; o tome, kao i mogućnostima hrvatskog sudjelovanja u europskim koprodukcijama govori Thierry Baujard, suosnivač francusko-njemačkog akceleratorskog program za videoigre, SpielFabrique.

Baujard, inače stručnjak Europske komisije za financiranje kulturnog i kreativnog sektora i međusektorsko financiranje, u predavanju predstavlja viziju SpielFabriquea i prednosti koprodukcije, a pokazuje i prošle studije slučaja.

Nakon predavanja slijedi panel Hrvatska kao igrač u europskim koprodukcijama, na kojem sudjeluju Chris Marcich (HAVC), Thierry Baujard (SpielFabrique), Andrej Levenski (Klaster hrvatskih proizvođača računalnih igara) i Davor Švaić (ADU), a moderira Srđan Laterza.

Događanje se realizira u sklopu projekta DigiTelling, u organizaciji Francuskog instituta u Hrvatskoj i Goethe-Instituta Kroatien, uz potporu Francusko-njemačkog kulturnog fonda i u suradnji s inicijativom Edu4Games.

Predavanje i panel možete pratiti putem ove stranice ili našeg Youtube kanala. Pitanja možete postavljati putem live chata na Youtubeu.