VIDEO: Od emocije do čudovišta u videoigri

Program Industrije 18. Zagreb Film Festivala otvara masterclass Cornelije Geppert, kreativne direktorice berlinskog studija Jo-Mei, koja na primjeru uspješno lansirane videoigre Sea of Solitude objašnjava kako je dizajnirala čudovišta temeljena na emocijama.

Sea of Solitude igra je o borbi s unutarnjim čudovištima i prevladavanju samoće. U igri pratimo Kay, mladu ženu koja se probudi u olujnom oceanu. Kreće na putovanje da otkrije što joj se dogodilo i pritom susreće druga čudovišta koja, poput nje, pate od usamljenosti.

Geppert je na igri Sea of Solitude bila scenaristica, dizajnerica i kreativna direktorica. Ovo predavanje je pogled iza kulisa – tko su čudovišta u igri? Kako su se pretvorila u čudovišta? I kako je Jo-Mei pristupio dizajnu na temelju svake vrste usamljenosti? Cornelia Geppert detaljno opisuje proces dizajna i razvoja te priča o izazovima s kojima se Jo-Mei, malen tim s velikim ambicijama, susreo tijekom razvoja igre.

Događanje se realizira u sklopu projekta DigiTelling, u organizaciji Francuskog instituta u Hrvatskoj i Goethe-Instituta Kroatien, uz potporu Francusko-njemačkog kulturnog fonda i u suradnji s inicijativom Edu4Games.