La Vedova Nera

  • fiume, Julian McKinnon
  • Francuska
  • 2023
  • 21'

– pogledajte na kinoeuropa.hr od 7. 11. u 10:00 do 12. 11. u 23:00

Dok vozi bicikl ulicama nepoznatoga grada, mladog talijanskog studenta Alfreda zatječe oluja. Tragajući za skloništem, začuje neobičan zov koji dopire iz pornografskog kina koje kao da je došlo iz nekog drugog vremena. Vođen svojim fantazijama, Alfredo uskoro postaje zarobljenik opasne igre koja se odvija u prostoru kina.

Titlovi: EN

fiume, Julian McKinnon

fiume snima aktivističke, dokumentarne i igrane filmove, videozapise sastavljene od arhivskih snimki i sjećanja. Njegov prvi film, Héroïnes (2022.), prenosi priču o fotografkinjama Claude Cahun i Marcel Moore i njihovom pokretu otpora protiv nacizma u Jerseyju 1940-ih. Nakon giallo filma La Vedova Nera nastavlja slijediti svoju strast prema žanrovskim filmovima.

Julian McKinnon (1986.) scenarist je koji živi i radi u Marseillu. Njegova suradnja s francuskim filmskim umjetnikom i aktivistom fiumeom izaziva dominantne prikaze roda i slobode djelovanja iz subverzivne queer perspektive. U svom zajedničkom radu spajaju različite filmske stilove, od nadrealizma, vampirskog filma do talijanskoga gialla. La Vedova Nera njihova je druga suradnja i ujedno Julianov redateljski debi.

La Vedova Nera

Režija
fiume, Julian McKinnon
Scenarij
fiume, Julian McKinnon
Glumci
Siro Predrozzi, Marina De Van, Ifig Brouard, Aurelien Deseez, Guilhem Chamboredon, Frédéric Morin
Direktor fotografije
Maxime Berger
Montaža
Adrien Lhoste
Producent
Aurélien Deseez
Produkcija
Melodrama, Les Films du Worso
Festivali i nagrade
Locarno Film Festival

OSTALI FILMOVI IZ OVOG PROGRAMA