Purga

  • Gintarė Valevičiūtė-B., Antanas Skučas
  • Latvija
  • 2023
  • 13'

– pogledajte na kinoeuropa.hr od 7. 11. u 10:00 do 12. 11. u 23:00

Zima, 1942. Na nenaseljenom otoku, koji su sovjetske vlasti odabrale za deportaciju tisuća stanovnika iz okupiranih zemalja, čovjek se svakodnevno suočava s borbom za preživljavanje. U tom surovom, stranom krajoliku, čovjek je tek neprimjetna točka. Sva iskustva prikazana u filmu temeljena su na neizbrisivim sjećanjima onih koji su preživjeli.

Titlovi: EN

Gintarė Valevičiūtė-B., Antanas Skučas

Gintarė Valevičiūtė-B.

Gintarė Valevičiūtė-B. interdisciplinarna je umjetnica. Završila je postdiplomski studij umjetnosti na Umjetničkoj akademiji u Vilniusu, gdje trenutno predaje na Odsjeku za fotografiju, animaciju i medijske umjetnosti. Aktivno se bavi izradom, organizacijom i kuriranjem različitih umjetničkih projekata te drži masterclassove o kreativnosti. Njezini su filmovi i videoprojekti prikazani i nagrađivani na međunarodnim festivalima.

 

Antanas Skučas

Antanas Skučas animator je, redatelj i umjetnik. Predaje na Umjetničkoj akademiji u Vilniusu te drži radionice i masterclassove iz tehnologije kreativne animacije. Za svoje animirane filmove primio je priznanja nekoliko festivala, a autor je i nagrađivanoga glazbenog spota Ragana A-A-A-A. Filmovi: The Lantern of Happiness, War of the Mushrooms, Diary of a Childhood, Spells of a Witch.

Purga

Režija
Gintarė Valevičiūtė-B., Antanas Skučas
Scenarij
Gintarė Valevičiūtė-B., Antanas Skučas
Direktor fotografije
Svetlana Bezuglova, Milda Kargaudaitė, Pijus Balkaitis, Antanas Skučas, Aurelijus Čiupas, Rusnė Dragūnevičiūtė
Montaža
Gintarė Valevičiūtė-B.
Producent
Giedrė Burokaitė, Lauras Lučiūnas
Produkcija
Tylus kinas
Festivali i nagrade
Riga Int'l Film Festival; Vilnius Int'l Film Festival Kino Pavasaris

OSTALI FILMOVI IZ OVOG PROGRAMA